Rooney végre csúcsra érne az FA-kupában

Wayne Rooney 11 éves manchesteri pályafutása során 9 nagy trófeát, és számtalan egyéni elismerést zsebelt már be, azonban a csapatkapitányt továbbra is mérhetetlenül zavarja, hogy az FA-kupa megnyeréséért járó aranyérem hiányzik a gyûjteményébõl.


Meglepetésre mindössze két játékos mondhatja csak el magáról Louis van Gaal keretében, hogy már magasba emelhette a világ legrégebbi kupasorozatának trófeáját. Robin van Persie-nek 2005-ben sikerült, amikor a kispadról csereként beállva nem hibázott a büntetõpárbaj során jelenlegi klubja ellen még az Arsenal tagjaként, míg Juan Mata még a döntõ legjobbja elismerést is bezsebelhette a Liverpool 2-1-es legyõzésekor 2012-ben a Chelsea játékosaként.

 

A januári átigazolási idõszakig még volt egy játékos a klub keretében, Darren Fletcher személyében, aki tagja volt a Manchester United utolsó, 2004-es FA-kupa gyõztes csapatának, ahol a Milwall felett diadalmaskodtak a Vörös Ördögök Cristiano Ronaldo, illetve Ruud van Nistelrooy (2) góljainak köszönhetõen.

 

Rooney azon a nyáron igazolt az Old Traffordra az Evertontól, és azóta két vesztes finálét tudhat maga mögött. Elõször még 2005-ben az Arsenal elleni büntetõpárbaj után kellett vesztesen elhagynia a pályát, 2007-ben pedig Didier Drogba hosszabbításban szerzett találata jelentette azt, hogy a Chelsea lett a felújított Wembley elsõ FA-kupa gyõztese.

 

 

Mindez csak tovább növeli Rooney kupagyõzelem iránt táplált vágyát, a múlt héten duplázó támadó pedig magabiztos azt illetõen, hogy társaival ezúttal meg sem állnak a döntõig. Azonban mielõtt még bárki is a trófeára gondolna, rámutatott, hogy addig hatalmas nyomásnak kell ellenállniuk.

 

"Hétfõn FA-kupa negyeddöntõt játszunk az Arsenal ellen, amely hatalmas erõpróbát jelent majd számunkra" - kezdte Rooney a ManUtd.com-nak és a Press Association-nek.

 

"Már évek óta nem sikerül döntõbe jutnunk, úgyhogy szeretnénk megnyerni ezt a mérkõzést. Nagyon várjuk."

 

"Természetesen úgy gondolom, hogy ez egy nagyon fontos trófea. Ez egy olyan kupasorozat, amit folyamatosan nyomon követtem gyerekként is, és szerencsésnek mondhatom magam, hogy kilenc évesen láthattam, amint az Everton 1995-ben megnyeri. Ez egy olyan dolog, amelyet én is szeretnék átélni, és remélhetõleg erre lesz is lehetõségem idén."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!