Di Maria és Sanchez rivalizálása folytatódik

A hétfõn megrendezésre kerülõ negyeddöntõ a Manchester United és az Arsenal között Angel Di Mariának és Alexis Sancheznek a 14. találkozása lesz riválisokként. A korábbi Madrid és Barcelona csillag most már Angliában verseng tovább egymással.


Összecsapásaik alkalmával Di Maria öt gyõzelemmel és két góllal büszkélkedhet, míg Sanchez négy gyõzelmet és ugyancsak két gólt tudhat magáénak. Annak ellenére, hogy több forog kockán az Old Traffordon a két dél-amerikai klasszis egymás elleni eredményénél, valószínûleg ebbõl a szempontból is érdekes lesz a mérkõzés, melyet több millió szurkoló fog követni szerte a világon.


Az egész 2011 augusztusában kezdõdött, mikor is Di Maria Real Madridja 2-2-es döntetlent ért el Sanchez Barcelonájával szemben a Spanyol Szuperkupában, a három találkozásukból elõször abban a szezonban. A második összecsapás 3-1-es sikert eredményezett a Katalánoknak, a harmadik találkozón azonban a Los Blancos örülhetett egy 2-1-es sikernek, Sanchez mindkét bajnoki meccsen eredményes volt.

 


A 2012/13-as szezonban öt mérkõzésbõl négy alkalommal találkozott egymással Angel és Alexis, három hazai mérkõzés végzõdött döntetlennel és egy-egy gyõzelmen kellett osztozkodnia az õsi riválisnak, eközben Di Maria hozzásegítette hazája válogatottját, Argentínát, hogy 2-1-es arányban legyõzzék Sanchez által vezette Chilét a Világbajnokságra való kvalifikációs mérkõzésen ezzel rekordot döntve.

 

Sanchez gyõzedelmeskedett a Barcelonával elsõ két mérkõzésükön 2013/14-es szezonban a Madrid felett, mielõtt Angel a gyõzelembe lõtte volna a Madridot a Copa Del Rey döntõjében.


Di Maria Angliában elõször novemberben találkozott Sanchezzel, ahol is belerondított a chilei visszatérésébe, hiszen 2-1-es United sikerrel ért véget a találkozó az Emirates Stadionban és most újra találkozhatnak hétfõ este, a Vörös Ördögök hetese figyelmezteti is csapattársait riválisa képességeire.

 

 

Angel a ManUtd.com-nak nyilatkozott: "Sanchez az a játékos, aki ebben a szezonban már sokszor bizonyította, hogy remek formában van és ezt most már az Arsenalban is bizonyíthatja, nem fogja abba hagyni a gólok lövését és elõkészítését. Õ egy órási játékos és látszólag máris kulcsjátékosa lett az Arsenal csapatának. Ha õ jól játszik, láthatóan az egész csapat szintén jól teljesít" - mondta.

 

"Megnéztünk néhány meccset, amin szerepelt. Ha egyszer megkaparintja a labdát és teret adnak neki arra, hogy azt csinálja amihez ért, akkor az Arsenal is jól játszik. Rajta kell tartanunk a szemünket és meg kell akadályozni õt abban, hogy megpróbáljon lógni egy-egy résen keresztül, mert akármikor kap egy indítást és megpróbálják õt futtatni, igen veszélyes helyzeteket tud teremteni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!