Manchester United 1-2 Arsenal

A Manchester United idén sem nyeri meg az FA-kupát, miután hazai pályán vereséget szenvedett az Arsenaltól.


Louis van Gaal egy helyen változtatott az elõzõ kezdõcsapathoz képest, az eltiltott Jonny Evans helyett Luke Shaw futhatott ki a gyepre. Arsene Wenger ígéretéhez híven cserélt a kapus poszton, míg az egyedüli csatárként a United nevelése, Danny Welbeck kezdett. A találkozót megelõzõen az a kérdés merülhetett fel többekben, vajon a francia szakvezetõ nem tanult a Monaco elleni Bajnokok Ligája mérkõzésbõl, ahol gyenge középpályás védekezése miatt csúnyán égett az Emirates-ben a londoni alakulat. Erre a kérdésre a meccs végére kaphattunk választ.

 

Óvatosan kezdett mindkét gárda, nem vállaltak fel felesleges kockázatokat a játékosok. A mérkõzés elsõ húsz perce így telt el, a kapuk egyáltalán nem voltak veszélyben.

 

Ám amilyen alacsony színvonalúra sikerült a félidõ elsõ fele, olyan remek lett a szünet elõtti maradék idõ. Minden bizonnyal köszönhetõ ez annak is, hogy az Ágyúsok gólt szereztek a 26. percben. Elképesztõ védelmi hibákat produkált a manchesteri hátsó négyes, ráadásul Angel Di Maria sem zárt vissza a középre tolódó Antonio Valencia helyére, így a bal oldalon felfuthatott Monreal, aki Oxlade-Chamberlaintõl nagyszerû labdát kapott, a védõ pedig közelrõl bevette David de Gea kapuját.

 

Nem örült sokáig Arsene Wenger, hiszen három perccel késõbb az addig nagyon szürkén teljesítõ Di Maria csodás beadást küldött Koscielny mögé, a játékszerbe a szintén szürkén játszó Wayne Rooney kiválóan fejelt, a labda pedig a hálóban kötött ki. Szépségdíjas gól volt ez!

 

 

Welbeck próbálkozott szinte azonnal, de fejesét de Gea könnyedén szedte össze.

 

Alig öt perc volt hátra a félidõbõl, amikor Marouane Fellaini passzolt Rooney-hoz, a csatár zseniálisan vette át a labdát, egy mozdulattal megverte ellenfelét, majd továbbított Di Mariához, az argentin azonban hosszan tolta meg, a védõk röviden tisztáztak, Rooney lõhetett 17 méterrõl, de gyengére sikerült a próbálkozása.

 

Pillanatokkal késõbb Valencia ívelt elõre Di Mariának, a szélsõ kapura tüzelt, Szczesny a rövidnél hárított.

 

A pihenõ elõtt Cazorla 30 méterrõl elvégzett szabadrúgását fogta De Gea, majd Fellaini löketét szelídítette meg Szczesny. Az eredmény nem változott már, így döntetlenrõl folytathatták a csapatok a találkozót, miután megkapták az instrukciókat a menedzserektõl.

 

Van Gaal cserélt, Michael Carrick és Phil Jones lépett pályára, míg Ander Herrera és Luke Shaw pihenhetett. Sajnos nem indult jól a második játékrész, a manchesteriek bealudtak, a vendégek uralták a mérkõzés azon idõszakát. Smalling hatalmas hibája után meg is szerezhette volna a vezetést Wenger gárdája, de a United kapusa védeni tudott.

 

Bõ egyórányi játék után Fellaini varázsolt egy labdát Di Maria elé, aki 18 méterrõl lõtt, a labda azonban elkerülte a kaput. Ahelyett, hogy gólt lõtt volna a csapat, azonnal gólt kapott. Jones hozta kellemetlen helyzetbe Valenciát, aki még kellemetlenebb helyzetbe hozta De Geát azzal, hogy röviden gurított hátra. A kapus próbált menteni, de Welbeck eltolta mellette, majd az üres kapuba gurított, 1-2.

 

A bekapott gól felébresztette a Unitedet, ám a játékosok görcsösek voltak és leginkább csak a sárga lapok gyûltek. 

 

Di Maria szöglete után Carrick sarokkal tette Smalling elé, aki a kapu torkából az égbe lõtt. 16 perc volt hátra, amikor a védelem közepe azt sem tudta, milyen rendezvényen van, Sanchez beadását Cazorla lõtte kapura 11 méterrõl, De Gea azonban hatalmasat hárított.

 

A 76. percben eldõlt a United sorsa. Di Maria mûesése után sárga lapot kapott, ami nem tetszett neki, megragadta a játékvezetõ mezét, amiért Michael Oliver a piros lapot is felmutatta a szélsõnek.

 

 

Tíz emberrel már semmi átütõerõ nem volt a hazaiakban, bár küzdöttek, harcoltak, de az ívelgetéssel semmire nem ment a csapat.

 

Az elsõ félidei fölény után kár a második félidei bealvásért és besárgulásért. Továbbjutásával az Ágyúsok a sorozat komoly esélyeseivé váltak.

 


FA-kupa, negyeddöntõ
Manchester United 1-2 Arsenal
Old Trafford, 74285 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea - Valencia, Smalling, Rojo(Januzaj 73.), Shaw(Jones 46.) - Blind, Herrera(Carrick 46.) - Di Maria, Fellaini, Young - Rooney
Nem használt cserék: Valdes, Rafael, Mata, Falcao

 

Arsenal: Szczesny - Bellerin(Chambers 66.), Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Oxlade-Chamberlain(Ramsey 51.), Özil, Sanchez - Welbeck(Giroud 73.)
Nem használt cserék: Martinez, Gibbs, Walcott, Akpom

 

Gólszerzõ: Rooney 29' illetve Monreal 26', Welbeck 62'

 

Sárga lap: Herrera, Fellaini, Young, Di Maria, Rojo, Januzaj illetve Bellerin, Ramsey

 

Kiállítva: Di Maria

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!