Van Gaal a vereség miatt kesereg

Louis van Gaal csalódottságának adott hangot azután, hogy a Manchester United vereséget szenvedett az FA-kupa negyeddöntõjében az Arsenaltól. A menedzser úgy érzi, csapata saját teljesítménye miatt esett ki a sorozatból.


A United 2-1-es vereséget szenvedett az Old Traffordon, pedig Nacho Monreal találatára Wayne Rooney még válaszolni tudott, ám végül Danny Welbeck szerezte a gyõztes gólt. Ráadásul Angel Di Maria kiállítása még nehezebbé tette a Vörös Ördögök dolgát.

 

"Nem miattuk vesztettünk, hanem saját teljesítményünk okán, ami nagyon nagy csalódás" - nyilatkozta a menedzser a találkozó utáni sajtótájékoztatón. "A játékosok nagyon csalódottak; tudják, hogy másként is alakulhatott volna."

 

"Nagy kár, mert 1-0 után azonnal összeszedtük magunkat" - folytatta ezt már az MUTV-nek. "Sõt, a második félidõ elsõ helyzete is a mi nevünkhöz volt köthetõ, eldönthettük volna a találkozót."

 

Welbeck azután szerezte a gyõztes gólt, hogy Antonio Valencia röviden passzolt haza David de Geának, ám van Gaal nem volt túl kritikus az ecuadorival, hiszen egyébként lenyûgözte õt játékosa.

 

"Olyan területen adtuk el a labdát, ahol nem adhatod el; ez nagyon bosszantó. Úgy vélem, a csapatom legjobbja vétette el a döntõnek bizonyuló hibát. De ilyenek megtörténnek a labdarúgásban."

 

Di Mariát két lap után küldte le a játékvezetõ a pályáról, elõször szimulálásért kapott sárga lapot, majd megragadta Michael Oliver mezét, tiltakozásul a sárga lap jogosságát illetõen.

 

 

"Minden játékos tudja, nem érhetsz a játékvezetõhöz. Õ megtette, a spori pedig felmutatta neki a második sárga lapot is. A meccs elõtt elmondtam, soha nem kell piros lapot kapni, muszáj az érzelmeidet kontrollálni. Errefel ilyen történt."

 

"Elmondtam Di Mariának, hogy a pályán a játékvezetõ az úr. Õ dönt, neked pedig alkalmazkodnod kell hozzá, nem fordítva."

 

"Emberhátrányban nehéz volt legyõzni az ellenfelet, de végig harcoltunk, a szurkolók pedig támogatták a csapatot, ami fantasztikus volt."

 

A United álma, hogy megnyerje az FA-kupát immár elszállt egy évig, és immár arra kell koncentrálni, hogy mindenképp a bajnokság elsõ négy helyének egyikén végezzen a csapat. Ehhez legközelebb a Tottenhamet kellene legyõznie a gárdának.

 

"Minden játékos nagyon csalódott, ez logikus. Most azt kell látnunk, hogy felállunk ebbõl. Nem mondhatom azt, hogy nem volt motivált a csapat; ez pedig jó dolog. Ismét fantasztikus harci szellemmel játszottunk. Hatalmas csapás ez nekünk, de sportemberek vagyunk, fel kell állnunk ebbõl!"

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!