Fellaini duplázott

Marouane Fellaini és Daley Blind ellentétes éjszakán vannak túl, hiszen míg elõbbi két góllal segítette Belgiumot egy gyõzelemhez, utóbbi csak egy pontnak örülhetett, ráadásul Hollandia a ráadás pillanataiban kerülte el a hazai égést.


Fellaini két gólt szerzett Brüsszelben, a King Baudouin Stadiumban, ahol Belgium Ciprust fogadta. A találkozót a hazaiak 5-0-ra megnyerték, ezzel a B-csoport élére ugrottak. A United sztárja a 21. percben törte meg a gólcsendet, az Aston Villa csatára, Christian Benteke fejese után lõtt laposan a kapuba. A belgák elõnyét Benteke duplázta meg, majd a 66. percben Fellaini 17 méterrõl lõtte ki a hosszú felsõt.

 

A 3-0 szinte azonnal tovább nõtt, egy perccel késõbb ugyanis Eden Hazard talált a ciprusi kapuba, majd a végeredményt a csereként beálló Michy Batshuayi állította be.

 

Fellaini 69 percet töltött a pályán, helyét az AS Monaco középpályása, Yannick Ferreira-Carrasco vette át. A United középpályása, ahogy a klubjában, úgy a nemzeti csapatnál is kiválóan teljesített, remek formában van, ahogyan azt az is mutatja, hogy március hónap második legjobb játékosának választották meg a Vörös Ördögök drukkerei.

 

 

Belgium következõ feladata nem is lehetne nagyobb, hiszen a csoport második helyén álló Izrael otthonában kell játszaniuk kedden. Annál az Izraelnél, mely szombaton 3-0-ra kikapott Wales-tõl Gareth Bale duplájával és az arsenalos Aaron Ramsey találatával.

 

Ami Hollandiát illet, Daley Blind és csapattársai majd egy órán át hátrányban fociztak, ugyanis Burak Yilmaz a 37. percben túljárt Jasper Cillessen eszén és megzörgette a hazaiak hálóját. Ám az Amsterdam ArenÁban lejátszott találkozó utolsó pillanataiban Wesley Sneijder lövése a kapuban kötött ki. Ám a gólt nem a középpályás, hanem Klaas-Jan Huntelaar kapta, a lövés ugyanis megpattant rajta.

 

A csalódást keltõ 1-1 azt jelenti, az Oranje még mindig nincs az automatikus továbbjutást érõ helyeken, ám abban bízhatnak, hogy a keddi, spanyolok elleni barátságos összecsapás legalább morálisan jót tesz majd a csapatnak.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!