Falcao közel hazája gólrekordjának megdöntéséhez

Radamel Falcao örömittasan térhetett vissza a Manchester United csapatához, ugyanis õ lett minden idõk második legeredményesebb kolumbiai góllövõje, miután csapata hétfõn egy barátságos mérkõzésen aratott gyõzelmet Kuwait felett Abu Dhabiban.


A csatárnak ez volt a 24. gólja nemzeti válogatottjában - ezzel egy gól választja el õt a 24 éve rekorder Arnoldo Iguarantól - Falcao a mérkõzés 74. percében szerezte a találatot, miután kiharcolt egy igen megkérdõjelezhetõ büntetõt, ugyanis hajszálnyival, de a tizenhatoson kívül történt az eset. Falcao azonban ezzel mit sem törõdve a bal felsõ sarokba varrta a labdát ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt. Négy nappal korábban pedig duplázni tudott a 6-0-ra nyert barátságos mérkõzésen Bahrein ellen.


Falcao csapatkapitányként vezethette hazája támadásait Kuwait ellen a Mohammed Bin Zayed Stadionban. Tíz perc telt el a meccsbõl, mikor igen kedvezõ helyzet adódott a hazaiak elõtt, azonban Falcao jobb lábbal elhibázta a kaput, majd egy perccel késõbb Hameed Youssef élt együtt a játékkal és a középre lõtt labdát még a United csatára elõtt összeszedte.

 


Az dél-amerikaiak folyamatosan vezették a támadásokat, aminek meg is lett az eredménye, egy szabadrúgást követõen Abel Aquilar hanyag eleganciával emelte vissza a kapuba a felszabadított labdát, amivel 1-0-ra módosították az eredményt, késõbb Falcao lehetett bosszús, miután egy szélrõl érkezõ beívelést megpróbált a kapuba fejelni, s bár a próbálkozása mellé ment, les címén egyébként is lefújták a támadást.


Az elsõ félidõ hajrájában a United csatára védõket megszégyenítõ védõ munkával próbálta felszabadítani saját kapujuk elõterét, de így is szögletre tudtak csak menteni, ami meg is bosszulta magát, a vendég csapat a szünet vége elõtt egyenlíteni tudott Musaed Al Enaz jóvoltából, így 1-1-es állással vonultak pihenõre a csapatok.


Kuwait a második félidõben támadóbb szellemmel lépett pályára, ám a Kolumbia és az Arsenal kapusa, David Ospina állta a sarat.


Nem sokkal késõbb Falcao oldalán vezettek ismét támadást a hazaiak, s a félidõben csereként beállt Edwin Cordona megszerezte elsõ válogatottbeli gólját egy távoli lövéssel, így ismét Kolumbiánál volt az elõny, amit Falcao biztosított be a 74. percben, ezzel 3-1-re módosítva a végeredményt.


A Unitednél igencsak hanyagolt csatár egész meccsen a pályán volt a kolumbiai középpályáshoz, Carlos Sanchezhez hasonlóan, aki az Aston Villa játékosaként fog az Old Traffordra látogatni a hétvégén a Barclays Premier League következõ fordulójában.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!