Kuszczak nem foglal állást jövõje kapcsán

Tomasz Kuszczak nem foglal állást jövõjével kapcsolatban, miután tovább harcol azért, hogy õ lehessen a Manchester United elsõ számú kapusa.


A Vörös Ördögök holland veteránja, Edwin van der Sar minden bizonnyal szögre akasztja kapuskesztyûit a szezon végén, így már hónapokkal ezelõtt megkezdõdtek a találgatások, hogy vajon ki veheti majd át örökét hosszútávon.

 

Novemberben minden bizonnyal a kétszeres BL-gyõztes portás visszavonulásának hírére szerzõdtették a dán Anders Lindegaardot, azonban úgy tudni, nem feltétlenül számolnak vele elsõ számú kapusként az Old Traffordon, és szeretnék egy nevesebb kapuvédõvel pótolni a hórihorgas holland legendát.

 

A Sunderland kapusa, Craig Gordon, a Schalke 04 alkalmazottja Manuel Neuer és az Ajax vb-döntõt megjárt játékosa, Maarten Stekelenburg mellett a Lyon egyik legnagyobb értéke, Hugo Lloris is a kalapban van a szakértõk szerint, azonban a United jelenlegi kapusa, Tomasz Kuszczak, aki immáron három mérkõzés óta védi szinte hibátlanul a csapat kapuját Edwin van der Sar sérülése okán, nem foglal állást a kialakult helyzettel kapcsolatban.

 

 

"Tudom, hogy nem én vagyok a világ legnagyobb nevû kapusa, de, amellett hogy nem akarom azt, hogy ez arrogánsan hangozzon, elég jónak tartom magam" - mondta a 2006-ban a West Bromtól érkezõ lengyel.

 

"Beszéltem néhány alkalommal a menedzserrel, és azt mondta, meglátja miként alakulnak a dolgok a szezon végén. Eközben tudom, hogy ha lehetõséghez jutok, minden eddiginél jobban kell játszanom, mert ez az egyetlen módja, hogy meggyõzzem."

 

"Ha a klub úgy dönt, hogy nem vagyok elég jó nekik, akkor majd valahova máshova igazolok."

 

"Ha Sir Alex Ferguson úgy dönt a szezon végén, hogy nem vagyok elég jó, akkor másik klubot fogok keresni."

 

"Jelen pillanatban még nincs eldöntve semmi. Reálisan próbálom értékelni a helyzetemet. Nem ijednék meg, ha át kellene vennem Edwin örökét. Miért is kellene? Nem vagyok új a csapatnál."

 

"Azért ültem a kispadon, mert vártam arra, hogy eljöjjön az én lehetõségem, nem azért mert nem éreztem magam elég jónak ahhoz, hogy elsõ számú kapus legyek. Nagyon türelmes voltam, és úgy hiszem, megéri várni a lehetõségre ennél a klubnál."

 

"Szerintem megérdemlem a lehetõséget, hogy a pályán bizonyítsak, mert eddig nagyon türelmes voltam."

 

"Ha hosszú idõn keresztül szolgálhatom ezt a klubot, akkor nagyon boldog leszek, hiszen mindig is ez volt az álmom."

 

"Azért jöttem Manchesterbe, hogy néhány év alatt klasszis kapussá fejlõdjek, mint a példaképem, Peter Schmeichel."

 

Kuszczak kijelentette, õt egyáltalán nem zavarják, a körülötte és a kapusposzttal kapcsolatban napvilágra kerülõ pletykák, õ ugyanis csak arra koncentrál, hogy hosszú távon a csapat elsõ számú kapusává váljon.

 

"Rengeteg pletyka kerint velem, és más kapusokkal kapcsolatban, akik a média szerint esélyesek lehetnek, hogy ide igazoljanak" - tette hozzá.

 

"De ezek a találgatások engem egyáltalán nem zavarnak. Mindenhol, minden poszton versenyhelyzet van egy olyan nagy klubnál, mint amilyen a United. Teljesen normális, hogy új játékosok érkeznek, és újra és újra meg kell küzdened a helyedért a csapaton belül."

 

"Emellett az is teljesen elfogadható, hogy az emberek arról pletykálnak, kik érkezhetnek a klubhoz, de én már nem vagyok új fiú. Én nem olyan vagyok, aki nem tudja, mit kell tennie."

 

"Nem könnyû hosszú idõn keresztül a kispadon ülni, aztán a csapatba kerülni két-három mérkõzésre, ahol mindenki a United gyõzelmére számít. Ez nagyon nehéz, különösen egy kapus számára."

 

"De a tõlem telhetõ legjobb teljesítményt nyújtottam. Nem akarom azt mondani, hogy ez volt az egyetlen lehetõségem. Az elõzõ szezonban sorozatban 11 mérkõzésen léphettem pályára, és akkor mindenki azt mondta, hogy az volt az én legnagyobb esélyem."

 

"Jól játszottam, de 11 mérkõzés után újbol vissza kellett ülnöm a kispadra, amikor Edwin újra egészséges volt, és mindenki elfelejtett."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!