Van Gaal örül a különbségnek

Louis van Gaal elégedettségének adott hangot, miután a Manchester United legyõzve az Aston Villát feljött a Premier League 3. helyére.


A holland menedzser számított rá, hogy legénységének nehezen fog majd sikerülni a jól szervezett vendégek védelmének feltörése, így nagy örömmel tölti el, hogy sikerült három gólt szerezniük.

 

"Szerintem játszhattunk volna jobban is ma, de azt már elõre tudtam, hogy nehéz mérkõzés elébe nézünk, mert jól szervezett védelmük van, és nagyon védekezõ felfogásban játszanak" - kezdte Van Gaal az MUTV-nek.

 

"Nagyon elégedett vagyok, hogy sikerült három gólt szereznünk, mert egy ilyen jól, és szervezetten védekezõ ellenfél ellen ez nem könnyû feladat."

 

"De menedzserként az ember mindig többet akar, mint hogy például labdával gyorsabb tempót diktáljunk, de rendben, nagyon boldog vagyok a gyõzelem okán."

 

 

Ander Herrera nagyban hozzájárult az Old Traffordon aratott két gólos gyõzelemhez, elsõ gólját egy igazítás és ballábas lövés után megszerezve, majd a hosszabbításban jobbal helyezett higgadtan a birminghamiek kapujába.

 

"[Ander] nagyszerû rúgótechnikával rendelkezik, akinek csak még nyugodtabbnak kellene lennie" - folytatta Van Gaal.

 

"Azt mondtam neki, 'elõbb vedd át a labdát, és csak azután lõjj'."

 

"A tegnapi [pénteki - a szerk.] edzésen újra mondtam neki, majd a félidõben arcon csókoltam, mert életében elõször elõbb átvette a labdát és csak azután tüzelt!"

 

"Aztán amikor a második félidõt követõen odamentem hozzá, így szólt, 'átvétel nélkül is megy!'."

 

Herrera két gólja keretbe foglalta Wayne Rooney bombagólját, amelyet a csereként beállt Angel Di Maria beadásának remek megszelidítése után szerzett. A gólról természetesen Van Gaal is csak elismerõ szavakkal tudott nyilatkozni, azt azonban nem tudta szó nélkül hagyni, hogy a kétgólos vezetés tudatában csapata úgy kiengedett, hogy Benteke szinte azonnal visszatudta hozni a Villa reményeit.

 

"Gyönyörû volt, mint ahogy Di Maria asszisztja is" - tette hozzá Van Gaal Rooney gólját illetõen.

 

"Szerintem körülbelül egy perce lehetett a pályán, és máris ilyen gólpasszt adott. Ez fantasztikus."

 

"De Wayne gólját követõen elveszítettük a koncentrációnkat. Ez egyértelmûen látható volt - a középkezdést követõen nem támadtuk le a labdás embert, ilyenkor pedig még bármi megtörténhet."

 

"Emellett azt is tudhattuk, hogy Benteke nagyon veszélyes a kapu elõtt, mert képes fejjel és lábbal is gólt szerezni, emellett pedig az idegenbeli mérkõzésünkön be is talált ellenünk. Buta gólt sikerült bekapnunk."

 

A Manchester United szombati gyõzelmének köszönhetõen feljött a Premier League harmadik helyére, egy ponttal megelõzve a Manchester Cityt , akik hétfõn a Crystal Palace-hoz látogatnak. A két csapat ezt követõen pedig megmérkõzik egymással a manchesteri derbi keretében.

 

"Hallottam, hogy a Southampton veszített, a Liverpool is kikapott, most pedig még várnunk kell a Tottenham eredményére. De már így is nagy elõnnyel rendelkezünk a BL-helyekért vívott harcban."

 

"Most már elõre tekinthetünk a tabellán. Szerintem a következõ mérkõzés fog majd dönteni a második, vagy a harmadik hely sorsáról."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!