Jövedelmezõ lesz az amerikai túra

A Vörös Ördögök rövidebb túrán vesznek részt az Egyesült Államokban, ezzel segítve Louis van Gaal felkészülései terveit, de a növekvõ szurkolótáborukban rejlõ lehetõségeket így is kihasználnák.


Tegnap került hivatalosan bejelentésre az, a már napok óta megszellõztetett hír, miszerint a Manchester United a következõ szezonra is a tengerentúlon, Amerikában készül majd.

 

A Vörös Ördögök, új menedzserükkel, Louis van Gaal-lal a kispadon már tavaly is itt készültek az elõttük álló hosszú idényre, amely során elhódították a holland szakvezetõ elsõ, és mindmáig egyetlen trófeáját is. Az International Champions Cupban legyõzték az AS Roma, az Internazionale, a Real Madrid együtteseit, a döntõben pedig a Liverpoolon kerekedtek felül. Idén pedig lehetõségük lesz a címvédésre, a sorozatban ugyanis újra részt vesznek.

 

A manchesteriek leendõ ellenfeleit, a mérkõzések idõpontjait és helyszíneit majd április 28-án jelentik be hivatalosan, de a hivatalosan megerõsített résztvevõi névsor garancia arra, hogy ismételten nagy mérkõzéseket láthat majd az amerikai közönség. A United mellett ugyanis a Barcelona, a Paris Saint-Germain, a Porto, a Fiorentina, illetve a mexikói Club America is megküzd majd a végsõ gyõzelemért járó trófeáért, emellett pedig legalább egy MLS klubbal is összecsap az LA Galaxy, New York Red Bulls, San José Earthquakes trióból.

 

 

A 2014-es túra rekordot hozott a Manchester United mérkõzésén, a Real Madrid ellen Michiganben ugyanis 109 ezer 318 nézõ zsúfolódott össze, amely a mindenkkori legnagyobb nézõszám egy futball (soccer) mérkõzésen az Egyesült Államokban.

 

Van Gaal elégedetlen volt a még nem általa szervezett, és jóváhagyott tavalyi túra sûrû programjával, a Vörös Ördögök ugyanis öt mérkõzést játszottak az Államokban, egyet-egyet Los Angelesben, Pasadenaban, Denverben, Washingtonban, és Miamiban.

 

A két hetes, maratoni hosszúságúnak számító felkészülés helyett a holland menedzser idénre egy sokkal rövidebb, kevesebb utazással tarkított túrát javasolt, és mivel az International Champions Cup szervezõinek kezében a klub aduásznak számít, így fejet hajtottak a kéréseik elõtt.

 

A 2015-ös felkészülési túra az elõzetesen megszellõztetett információkkal egyetértésben július végén 12 napos lesz, valószínûleg három mérkõzéssel, helyszíne pedig a nyugati part lehet. A Van Gaal-legénység fõhadiszállása várhatóan Seattleben lesz, és majd onnan utaznak az egyes mérkõzésekre, majd térnek vissza oda.

 

"Ez egy izgalmas, gyorsan elõre törõ piac" - mondta Ed Woodward még az idei szezon korábbi idõszakában.

 

"Úgy tûnik, hogy egy nagy lépés szemtanúi lehetünk, ahol a futball vagy soccer helyet követel magának a legelismertebb sportok között az Amerikai Egyesült Államokban."

 

"Öt túramérkõzést játszottunk Amerika-szerte, az össznézõszám pedig ezeken a mérkõzéseken elérte a 360 ezer fõt. Az amerikai nézõcsúcs, amelyet Michiganben állítottunk fel, megdöntötte a Super Bowl vagy a World Series mérkõzésen nézõcsúcsait is."

 

"Nagyon erõs márkával rendelkezünk az Egyesült Államokban, és ahogy a futball kezd egyre népszerûbbé válni, úgy válik a piaci pozíciónk egyre jövedelmezõbbé."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!