Evra szerint a veretlenség alapja a jó kommunikáció

A védõ úgy véli, a veretlenségi sorozatuk kulcsa a Vidiccsel való remek kommunikáció.


Partice Evra, a Manchester United baloldali védõje szerint a jó védekezés mûvészetének alapja a társak közti kommunikáció.

A Vörös Ördögök francia védõje nem rég ünnepelte öt éves Old Trafford-i pályafutását, mely idõszak termékeny volt csapatának, mivel három bajnoki elsõség mellett kétszer Bajnokok Ligája döntõjébe is kerültek (melybõl egyet sikerült megnyerniük), valamint ezeken kívül még számos trófeát gyûjtöttek be Paték, amibõl hatalmas részt vállalt maga a védõ is.

 

 



Annak ellenére, hogy az elmúlt fél évtizedben olyan csodálatos támadókkal büszkélkedhetett a csapat, mint Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, Dimitar Berbatov, a sok trófeát nem lehetett volna begyûjteni a szilárd védelem nélkül.

A védelem teljesítményének csúcsa a 2008/09-es szezonban futott 14 mérkõzésen át tartó kapott gól mentes idõszak volt.

A kiváló védelemnek köszönhetõen idén még veretlen a United, akik vasárnap a bajnoki rivális, Tottenham csapatához látogatnak a White Hart Lane-re.

"Sokat beszélünk" - mondta Evra az MUTV-nek. "Szeretem ezt. Nemanja Vidic mindig mondja nekem mit csinálok helyesen és mit nem. Ez az, amit mindig akarok tõle, mert ezzel tart engem tûzben."

"Elõfordul, hogy segíteni kell neki is, például amikor egy csatár a hátán csüng."

"Minden edzésen és mérkõzések elõtt magyaráz. Elmondja, hogyan játszam az ellenfelek ellen. Nagyon fontos ez nekem."

Evra reméli, a hétvégi találkozón is folytatják kivételes rekordjukat a Tottenham ellen. 2001 óta nem kaptak ki az észak-londoni csapat pályáján, kilenc találkozóból hetet nyertek és két mérkõzés döntetlennel zárult.

Minden rivális elleni mérkõzést be kell húznia a Unitednek, hogy megerõsítse esélyeit a bajnoki címre. Ritkán fordult elõ az utóbbi években, hogy a Tottenham ilyen jó szezont fusson, így Sir Alex Fergusonnak komoly feladat lesz, hogy a megfelelõ csapatot küldje pályára.

A Liverpool elleni FA kupa meccs kihagyása után a United csapatkapitánya, Vidic visszatér a pályára. Az ágyék-, valamint boka sérülésbõl felépülõ Paul Scholesnak és Wayne Rooneynak helye lehet a kezdõcsapatban, míg Ferguson reméli, hogy Edwin Van der Sar felépül vasárnapig vírusos megbetegedésébõl.


Daily Mail 


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!