HIVATALOS: Memphis Depay a Unitedé

A Manchester United megállapodott a PSV Eindhoven csapatával Memphis Depay átigazolásáról. A játékosnak már csak a szokásos orvosi vizsgálaton kell átesnie amint júniusban kinyit az átigazolási piac.


A Sky Sports értesülései szerint a felek négy éves megállapodást kötöttek egy éves hosszabbítási opcióval, az átigazolási összeg pedig 25 millió font körül lehet.

 

"A MUFC megállapodásra jutott a PSV Eindhovennel és Memphis Depayjal a játékos átigazolásának ügyében, így már csak a kötelezõ orvosi vizsgálat van hátra" - kürtölte világgá a Manchester United hivatalos Twitter-csatornáján.

 

"A sikeres orvosi vizsgálat függvényében az átigazolás piac júniusi vizsgálatakor válhat hivatalossá a transzfer."

 

Az ügyben megszólalt eindhoveni részrõl Marcel Brands, a PSV technikai igazgatója is.

 

"Nagyon büszkék vagyunk erre az átigazolásra" - kezdte.

 

"Memphis a PSV akadémiájáról indulva végigjárta az összes korosztályos csapatunkat, és kulcsszerepet vállalt abban, hogy az idén bajnokságot nyerjen a csapat."

 

"Õ egy csodálatos példája a módszereink mûködésére, és egy nagyszerû erõsítés lesz egy csodálatos klub számára egy fantasztikus sorozatban. Természetesen ezzel mi egy hihetetlen játékost veszítünk, aki nagy értéke volt a csapatunknak. De a PSV lehetõvé tette számára ezt a csodálatos átigazolást."

 

 

Úgy tudni, hogy a Liverpool és a Paris Saint-Germain is komoly erõket mozgósított Depay megszerzéséért, ám a Manchester United menedzsere, Louis van Gaal került ki végül gyõztesen a holland játékos leigazolásáért vívott harcban.

 

Depay, aki 2006-ban került a PSV ifjúsági csapatához, a tavalyi, brazíliai világbajnokságon már játszott Louis van Gaal kezei alatt, és két gólt szerzett az elõdöntõig jutó holland nemzeti csapatban.

 

Azt követõen, hogy 2012-ben profi szerzõdést írhatott alá, a 2013/2014-es szezon hozta meg számára az áttörést Eindhovenben, amikor a csapattal negyedik helyen végeztek az Eredivisie-ben.

 

Mostani szezonja azonban még ennél is jobban sikerült. A 21 éves játékos hét év után elsõ bajnoki sikeréhez segítette a PSV-t, amelyet már három fordulóval a bajnokság vége elõtt bebiztosítottak.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!