Fellaini: Sírtam, amikor kirúgták Moyest

Marouane Fellaini elárulta, hogy sírt amikor a Manchester United kirúgta David Moyest.


Fellaini követte Moyest az Old Traffordra még két szezonnal ezelõtt, de Sir Alex Ferguson utódját tavaly áprilisban menesztették, csupán 10 hónappal azután, hogy aláírt egy hat éves szerzõdést.

 

Fellaini és Moyes jó viszonyt ápolt egymással a Goodison Parkban és az Old Traffordon is, ezért érthetõ, hogy a belga óriásnak nem volt egyszerû napja amikor a skót menedzsernek kirakták a szûrét.

 

"Szomorú voltam, amikor távozott" - nyilatkozta Fellaini a So Foot magazinnak. "Hallottunk egy pár pletykát a rádióban és a tévében (Moyes állítólagos menesztésérõl). Az Everton elleni vereség után kezdõdött az egész."

 

"Fogalmam sem volt, igaz-e az egész vagy sem. Másnap viszont amikor az ebédlõben voltam (az edzõközpontban), láttam, hogy öltönyt visel, nem pedig a szokásos melegítõjét. Azt mondtam magamban: 'Itt a vége a történetnek.'"

 

"Furcsa volt. Miután megebédeltem, behívott az irodájába és elmondta, mi a helyzet. Ilyen a futball."

 

"Sírtam, de ez teljesen normális. Én is emberbõl vagyok. Hat évig dolgoztunk együtt."

 

"Nem tekintettem rá második apaként, de közel volt hozzá. Rengeteget segített nekem."

 

Moyes-hoz hasonlóan Fellaininek is nehéz volt beilleszkednie a Unitedbe a tavalyi szezonban. A klub 27,5 millió fontot fizetett a belgáért, de egyetlen egy gólt sem tudott szerezni az elsõ évében.

 

 

A 27 éves játékos elutasította azokat a vádakat, amik szerint õ volt az oka amiért a United katasztrófális szezont futott Moyes alatt, így csak a hetedik helyen végzett a bajnokságban.

 

"Az elsõ évem alatt a csapat nem szállította az eredményeket, ezért pedig engem kiáltottak ki bûnbaknak" - mondta Fellaini. "Minden Fellaini hibája volt."

 

"Ha minden ilyen kritikára figyelmet fordítasz, akkor véged van. Engem teljesen kikészítettek, minden szinten."

 

Tavaly nyáron várható volt, hogy Fellaini távozik az Old Traffordról, de Moyes utódja, Louis van Gaal adott neki egy második esélyt, azóta pedig remek formában játszik.

 

"Tudtam, hogy nehéz dolgom lesz, amikor Van Gaal megérkezett, mert én voltam a bûnbak a tavalyi szezonban. Ezért úgy álltam hozzá, hogy nincs mit veszítenem" - folytatta Fellaini.

 

"Miután visszatértem a világbajnokságról, beszélgettünk egy kicsit. Azt mondta, hogy sok játékos van a posztomra, ezért csak rajtam múlik, hogy bizonyítsam magam."

 

"Pár edzés után úgy éreztem, hogy jól mennek a dolgok. Van Gaal próbára tett. Olyan játékosok ellen kellett játszanom, akik megnehezíthetik a dolgom, apró termetû, mozgékony játékosok ellen."

 

"Vagy egy az egy ellen vagy négy a négy ellen játszottunk. Folyamatosan megfigyelt ezeken a kis mérkõzéseken és a videókat is rendre újranézte."


skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!