United Dream Team az Arsenal ellen

Következõ összeállításunkban a United történetének lehetõ legjobb csapatát próbáljuk összeállítani az Arsenal elleni teljesítmények figyelembe vételével, a szurkolók szavazatai alapján.


A Manchester United hivatalos twitter oldalán intézett felhívést a szurkolókhoz, hogy állítsák össze minden idõk legjobb csapatát a United játékosaiból az Arsenal ellen. Nézzük hát, kik kerülnének be a csapatba eddigi játékosaink közül, a legkiemelkedõbb teljesítményt nyújtó Vörös Ördögökrõl pedig pár szót is ejtünk a cikk folyamán.

 

Kezdõcsapat: Scmeichel, G. Neville, Vidic, O'Shea, Park, Robson, Keane, Giggs, Whiteside, Rooney, Yorke

 

Cserék: Van der Sar, P. Neville, Byrne, Ferdinand, Ronaldo, Sharpe, Rowley

 

Peter Schmeichel: Kiváló lehetõség a kapusposztra. A dán óriás 1999-ben kivédte Dennis Bergkamp büntetõjét az FA-kupa elõdöntõjében, mely év mint tudjuk meghatározó volt a United történetében.

 

 

Nemanja Vidic: A United történetének talán legdominánsabb középsõ védõje. A Szerbinátor névre keresztelt labdarúgó 14 alkalommal lépett pályára az Ágyúsok ellen, 8 gyõzelem, 3 döntetlen és 3 vereség a mérlege.

 

 

Ji-sung Park: Elég népszerû volt a twitterezõk körében. Azon játékosok közé tartozik, akik képesek voltak legjobb formájukat hozni az Arsenal elleni találkozókon. A koreai 13 alkalommal szerepelt az Ágyúsok ellen és 5 gólig jutott. Ezek küzül egyet a Bajnokok Ligája elõdöntõjében szerzett 2009-ben, valamint egyet 2010 decemberében, mely szezonban a United bajnokságot is nyert.

 

 

Bryan Robson: Õ az egyik rekorder az Arsenal ellen. 21 mérkõzésbõl 10 gyõzelem, 8 döntetlen. A Captain Marvel néven is emlegetett játékos 1983-ban aktív részese volt, hogy a United a Ligakupában és az FA-kupában is legyõzte ellenfelét és tovább jutott.

 

 

Roy Keane: Az Arsenal elleni összecsapások nem a gyenge szívû játékosoknak valók. Férfias és bátor küzdelem. Roy Keane számos ilyen összecsapást is élvezhetett Patrick Vieira ellen például. Bár számára az összesített mérleg már nem olyan kecsegtetõ (9 gyõzelem, 10 döntetlen és 8 vereség) mégis az agressziója és szenvedélye nélkülözhetetlen volt ezeken a találkozókon.

 

 

Ryan Giggs: Fantasztikus mutatókkal rendelkezik az Arsenal ellen. Pályafutása során 50 alkalommal játszhatott az Ágyúsok ellen, ezekbõl 23 alkalommal gyõztesként hagyta el a pályát. Az 1999-es FA-kupa elõdöntõjében szintén hatalmas gólt szerzett melyet számtalanszor emlegetnek a mai napig és, ha visszanézi az ember még mindig libabõrös lesz tõle.

 

 

Wayne Rooney: Az õ esetében már nagyobb viták alakultak ki, hogy benne legyen-e a csapatban vagy sem. Viszont ha megnézzük mérlegét az Arsenal ellen, akkor úgy gondoljuk, hogy kétség sem férhet hozzá, hogy itt a helye. A jelenlegi kapitány 27 találkozóból 16 gyõzelem és 6 döntetlen mellett csupán 4 vereség éktelenkedik. 12 gólt szerzett az Ágyúsok ellen, és mint emlékezetes mesterhármast jegyez a sokat emlegetett 8-2-es gyõzelem alkalmával 2011-ben, valamint 2009/10-es idényben a szezon gólját szerezte az Emirates stadionban.

 

 

Dwight Yorke: Róla az Arsenal ellen talán a 2001-es mérkõzés jut eszünkbe. A United 6-1-re diadalmaskodott, a mérkõzésen Yorke mesterhármast rúgott.

 

 

Roger Byrne: Egy olyan idõszakban szerepelt a Unitedben, amikor az Arsenal az egyik legjobbnak számított. 14 alkalommal szerepelt a United színeiben az Arsenal ellen és mindössze kétszer szenvedett ezeken a találkozókon vereséget a csapat. A balhátvéd ex-kapitány talán egyik legszebb meccsét a Highburyben vívta 1958 februárjában, a végeredmény 5-4 lett a Unitednek. Ez volt a Busby bébik utolsó mérkõzése angol földön a Müncheni Tragédia elõtt.

 

 

Lee Sharpe: Egyértelmû, hogy neki az 1990-es Ligakupa gyõzelem az ami kiemelkedik a sorból. A fiatal szélsõ csupán 19 éves volt és mesterhármast szerzett a 6-2-re megnyert találkozón. Kétség sem fér hozzá, hogy a legjobbak közt a helye.

 

 

Jack Rowley: Még egy United játékos, aki mesterhármast tudott rúgni az Arsenalnak. 1952-ben ezt a találkozót 6-1 arányban a United nyerte. A gólerõs csatár 17 mérkõzésen 10 gólt vágott az Ágyúsoknak. Talán ezért is kapta az Ágyús becenevet.

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!