Manchester United - Arsenal Best Of

A következõkben az elmúlt 25 év 10 legjobb Manchester United - Arsenal mérkõzéseket szedtük össze egy csokorba kis kedvcsináló gyanánt a vasárnapi találkozó elõtt.


1. Manchester United 2-1 Arsenal (1999. április 14. FA-kupa elõdöntõ újrajátszás, Villa Park)

 

Ki ne emlékezne Ryan Giggs csodagóljára errõl a találkozóról. A United már az elsõ félidõben megszerezte a vezetést David Beckham remek góljával, melyre Denis Bergkamp válaszolni is tudott. A találkozón kiállították második sárga lapja után Roy Keanet és ezután az Ágyúsok nagy nyomás alá helyezték Peter Schmeichel kapuját. A mérkõzés hosszabbításba torkollott, mikor a Dán óriás kivédte Bergkamp pontrúgását, ezzel életben tartva a United reményeit. Majd egyszer csak jött Giggs szólója, egyedül megverte a teljes Arsenal védelmet és hatalmas gólt rúgott. A United döntõbe jutott, amit késõbb meg is nyert a Newcastle ellen.

 

2. Manchester United 0-0 Arsenal (2003. szeptember 21. Premier League)

 

Titánok harcának is nevezhetnénk ezt a találkozót. Gólok ugyan nem születtek, ám annál több szabálytalanság akadt a mérkõzésen. Az Arsenal játékosok haragját leginkább Ruud van Nistelrooy vonta magára, aki alaposan benne volt abban, hogy Vieira ne játszhassa végig a találkozót. Az Ágyúsok szinte utaztak a hollandra, aki büntetõt is hibázott a mérkõzés hajrájában. Az eset után emlékezetes maradt Martin Keown gyõzelmi tánca melyet a hibázó Nistelrooy körül lejtett.

 

3. Manchester United 0-1 Arsenal (2002. május 8. Premier League)

 

A gyõztes gólt Wiltord szerezte. Soha nem tartozott a legnagyobb játékosok közé de ez a találata hozzásegítette csapatát a bajnokság megnyeréséhez. Az Arsenal szurkolók pedig a következõt énekelték: "Manchesterben nyertük meg a bajnokságot".

 

4. Manchester United 0-1 Arsenal (1990. október 20. First Division)

 

Anders Limpar találata az Ágyúsok számára akkor is bajnoki címet eredményezett. A mérkõzés pedig inkább attól maradt híres, hogy több harc alakult ki a pályán mint foci. Az Arsenaltól 2 pontot le is vontak, valamint 21 játékos összeverekedett, mely sokkolta az angol sajtót és közvéleményt is. 

 

5. Manchester United 2-0 Arsenal (2004. október 24. Premier League)

 

A Vörös Ördögök revansot vettek az egy évvel ezelõtt történteknek. Wayne Rooney késõi góljával és Ruud van Nistelrooy büntetõjével diadalmaskodtak az Old Traffordon. Ezzel a gyõzelemmel pedig a United az Ágyúsok fantasztikus 49 mérkõzés óta tartó veretlenségi sorozatát szakította meg.

 

6. Manchester United 6-1 Arsenal (2001. február 25. Premier League)

 

Félelmetes hangulat fogadta a vendég szurkolókat. Dwight Yorke mesterhármast szerzett 22 perc alatt. 26 perc után pedig már a 4. gólt szerezte Roy Keane, majd a 38. percben Solksjaer talált be. Wenger egyik legrosszabb rémálma körvonalazódott, amikor Seringham pedig bevágta a 6. manchesteri gólt.

 

7. Arsenal 3-1 Manchester United (2001. november 25. Premier League)

 

Barthez bakikon nevetõ Arsenal szurkolóktól volt hangos a stadion. A mérkõzés 10 perccel a lefújás elõtt még 1-1-re állt. Majd jött a francia világbajnok akit 5 perc alatt kétszer is sikerült átvernie Henrynak. A meccs végén csak annyit lehetett látni, hogy Barthez igazgatja a rövidnadrágját és kiabál az éjszakába.

 

8. Manchester United 4-0 Arsenal (2008. február 16. FA-kupa)

 

Szörnyû napot fogott ki Wenger csapata és hatalmas pofont kapot az Old Traffordon. A mérkõzés után azt mondogatták, hogy Napoleonnak nehéz dolga volt bevenni Moszkvát, ám Wengernek sokkal nehezebb ezután a mérkõzés után visszatérnie Londonba.

 

9. Arsenal 1-3 Manchester United (2009. május 5. Bajnokok Ligája)

 

Az Ágyúsok 1-0 arányban kikaptak a Unitedtõl a Bajnokok Ligája elõdöntõjének elsõ mérkõzésén. Ezt még nem is igazán nevezhetjük szégyennek. Az igazi pofon ez után következett be. A United már a 8. percben vezetést szerzett Park találatával melyet 3 perccel késõbb Ronaldo növelt egy 36 méterrõl elvégzett szabadrúgásból. Majd a második félidõ elején megduplázva góljainak számát, mellyen 3-0 volt a Vörös Ördögöknek. A 75. percben Fletcher kapott piros lapot, mely miatt az Arsenal büntetõt végezhetett el, Robin van Persie pedig értékesítette is azt, így alakult ki a 3-1-es végeredmény. Wenger késõbb azt nyilatkozta, hogy "Ez volt életem legkiábrándítóbb éjszakája".

 

10. Manchester United 8-2 Arsenal (2011. augusztus 28. Premier League)

 

Ha a fentebb említett Bajnokok Ligája vereség volt Wenger életének legkiábrándítóbb eseménye, akkor a 8-2-es vereség minden bizonnyal a francia szakember életének legrosszabb napját jelezheti. Az Arsenal szurkolói sem gondolták, hogy csapatuk valaha is beleszalad a United ellen nagyobb vereségbe, mint az ominózus 6-1. Az elsõ félidõben már 3-1-re vezetett a hazai csapat, akik a második játékrészben még 5 alkalommal köszöntek be a vendégeknek. Jenkinson kiállítása már nem befolyásolt semmit, bár levonulása elõtt még egy gólpasszt kiosztott Robin van Persienek. A mérkõzésen Rooney mesterhármast szerzett.


eurosport.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!