A címerben lehet változás, az Old Trafford nevében nem

Míg az Old Trafford nevének változatlanságáról biztosított, Ed Woodward arra tett javaslatot, hogy a Manchester United címerébe újra vissza kellene venni a 'Football Club' kifejezést.


Tíz évvel ezelõtt a Manchester United lázadóbb szurkolói az Old Traffordon kívül azt skandálták, "Nem eladó!", miután egyre közeledett a Glazer-család végül megvalósult hatalomátvétele a klub élén.

 

Most pont a klubvezetés az, amely hasonló üzenetet fogalmaz meg.

 

2005-ben a szurkolók attól tartottak, az Old Trafford lesz a következõ stadion, amelyet névhasználati jogért cserébe áruba bocsátanak tulajdonosai. Az elmúlt évtizedek során ugyanis mindent a kereskedelmi érdekeknek vetettek alá a klubok, a Unitednek pedig mára többek között már hivatalos tészta, festék, és motorbicikli partnere is van.

 

Mindazonáltal a klub ügyvezetõ-izgazgatója, Ed Woodward megnyugtatta a szurkolókat, az Old Traffordot akár márkaként is meghatározhatják.

 

"Nem úgy ülünk itt, hogy kezünkben van egy ajánlat, figyelmen kívül hagyjuk ezt" - kezdte Woodward egy csütörtöki konferenciahíváson.

 

A Manchester United 1910 óta játssza hazai mérkõzéseit az Old Traffordon, és bár mára csak a déli lelátó játékoskijárójának falai emlékeztetnek egyedül az eredeti építményre, továbbra is az európai futball egyik ikonikus építményeként tartják számon.

 

Az Old Trafford maga a történelem, annyi nagy eseményt élt már meg, ezt az örökséget pedig meg kell õrizni.

 

 

Azonban Woodward eleddig még nem hajtotta végre azon tervét, amelynek egy két éve tett nyilatkozatában adott hangot, azzal kapcsolatban, hogy a klub címerébõl 1997-ben eltávolították a "Football Club" kifejezést.

 

"Nem tetszett nekem a címer megváltoztatása" - mondta Woodward 2013. júliusában.

 

"Joel Glazernek sem tetszik ez a döntés. Ezt illetõen el kell gondolkodnunk, és utána kell néznünk a lehetõségeinknek. Mi egy futball klub vagyunk, nem egy üzleti vállalkozás."

 

"A háttérstábunknak felvázoltam, hogy mi egy 135 éves klub vagyunk, erre mindig emlékezni kell. Mi egy futball klub vagyunk, klub nagy k-val."

 

"Persze ettõl függetlenül a kereskedelmi tevékenységünk is jelentõs, hiszen ezek fedezik a játékosvásárlásainkat, éppen ezért mindkét oldalt támogatnunk kell."

 

"Biztosítanunk kell, hogy a két tevékenység tud együtt is létezni, de nincsenek hatással egymásra, mi pedig most ezen az egyensúlyi állapoton dolgozunk."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!