Van Gaal ellenzi Shaw U21-es szerepvállalását

Louis van Gaal megerõsítette, jobban örülne, ha a Manchester United védõje, Luke Shaw kihagyná a nyári U21-es Európa-bajnokságot, az angol védõ sérülései okán.


A Háromoroszlánosok edzõje, Gareth Southgate szerdán nevezi meg a Cseh Köztársaságban rendezendõ kontinensviadalra nevezendõ keretét, ahol számításba veheti a szabályok szerint a 20 éves Shawt is.

 

Azonban Van Gaal azt szeretné, ha baloldali védõje inkább jól megérdemelt pihenõjét tölthetné a nyár folyamán, miután számos, múlni nem akaró sérülés hátráltatta bemutatkozó szezonjában az Old Traffordon. Természetesen mindez azért is lenne fontos az egykori Southampton játékos számára, mert tavaly nyáron a felnõtt válogatottal is részt vett a brazíliai világbajnokságon.

 

Miután Shaw szereplését kizárta az Arsenal ellen, a menedzsert annak az ötletérõl kérdezték, hogy a nyáron játszhatna a korosztályos válogatottban:

"Nem hiszem, mert amikor nem tud a Unitedben játszani, akkor más csapatokban sem léphet pályára. Ez kitart a nyárig is" - mondta.

 

"Szüksége van erre a pihenésre, mert szerintem ebben a szezonban átlépte a határait, és ennek ez az oka. Õ 19 éves - mit várnak tõle? Meg kell óvnunk õt, és reményeim szerint az U21-esek edzõje [Gareth Southgate] is megérti ezt az okot."

 

 

A Vörös Ördögök Shaw és Wayne Rooney nélkül lesznek kénytelenek megvívni az Arsenal elleni rangadót, ahogy nem állhat menedzserük rendelkezésére már régebb óta Carrick és Rafael sem. Bár frusztráló, hogy ennyi kulcsjátékos bajlódik sérüléssel, Van Gaal szerint a szezon elsõ felében sokkal nagyobb problémákkal kellett szembe néznie sérülés fronton.

 

"Nem lehet elkerülni az olyan sérüléseket, mint Rooneyé, vagy Shawé, mert a futball fizikai ellenállással párosul, emellett szükség van egy kis szerencsére, de az is elõfordul, hogy az ember kevésbé szerencsés" - tette hozzá.

 

"A szezon második felében elégedett vagyok ebbõl a szempontból. Hetente átlagosan 10 sérültünk volt az idény elsõ részében, és szinte soha nem tudtam ugyanazt a csapatot a pályára küldeni, úgyhogy most elégedett lehetek."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!