Manchester United 1-1 Arsenal

Hiába szerezte meg a vezetést az elsõ félidõben a United Ander Herrera góljának köszönhetõen, az Arsenal a második játékrészben Blackett öngóljával egalizálni tudott.


Az elsõ félidõben mondhatjuk, hogy a United játszhatta a játékát kényelmesen, az Arsenal nem sokszor avatkozott közbe, abban a kevés alkalomban viszont jól és jókor. A félidõre vonatkozó statisztikák megvizsgálása során kiderül, hogy a United 62%-ben birtokolta a labdát és 8 alkalommal lõttek kapura a Vörös Ördögök.

 

A sort a 6. percben Young nyitotta meg, ám lövése elkerülte a kaput, majd a 10-ben Falcao próbálkozott, ám lövésébe még bele tudott lépni az egyik védõ, így a veszély ismét elhárult. Egy perccel késõbb Smalling lövését is blokkolni tudták, majd ismét jött Young és a már szokásosnak látszó forgatókönyv, lövés és blokk.

 

A 15. percben Mata is próbálkozhatott szabadrúgásból, ám könnyû csemegét biztosított Ospinának, aki neme egyszerûséggel fogni tudta a kapu közepébe tartó lövést. Tovább próbálkozott a United, melynek eredményeképp a 30. percben Herrera eresztett meg egy szép lövést, mely egyenesen a kapu jobb alsó sarkában kötött ki. A gólpasszt Ashley Young jegyzi.

 

 

Az elsõ játékrész folytatásában már nem igazán jegyezhettünk fel nagy helyzetet, az Arsenal meg jóformán el sem jutott lövésig. A 46. percbõl még megemlíthetjük Blind helyzetét, mely roppant szerencsétlenül alakult, hiszen csapattársát találta el, így ismét nem forgott nagyobb veszélyben az Ágyúsok kapuja.

 

A 2. félidõre összekapta kicsit magát a vendég csapat. Sanchez és Özil is többször bizonyult veszélyesnek és próbálták megtöni a United addig stabil védelmét. Az 54. percben Rojonak is megjött a kedve a gólszerzéshez, szép lövést eresztett meg távolról, ám Ospina a helyén volt, így nem sikerült növelni az elõnyt.

 

A 63. percben aztán az Arsenal is eljutott egy nagyobb helyzetig. Giroud tört be a tizenhatoson belülre és tüzelni is tudott, ám De Gea figyelt és hárítani tudott. Talán ez volt az Ágyúsok legnagyobb helyzete a mérkõzésen. Mindkét csapat tovább próbálkozott a gólszerzéssel ám a labdák rendre célt tévesztettek.

 

A második játékrész talán egyik legizgalmasabb része, hogy Falcaot a visszatérõ Robin van Persie váltotta a 61. percben. Aztán a 72-ben pedig kényszerû cserét kellett végrehajtani, ugyanis David De Gea megsérült (állapotáról késõbb beszámolunk), Victor Valdes debütálhatott és, ha már debütált persze õt is utólérte az elmúlt mérkõzések átka, az a bizonyos megpattanó labda. A csereként beállt Walcott lövésébe a szintén csare Blackett botlott bele és pechjére a labda egyenesen valdes kapujába jutott.

 

 

Ez valamennyire meghozta a vendégek kedvét és Giroud újra próbálkozott, ám szintén sikertelenül. Lövése a kapu bal oldala mellett hagyta el a játékteret. Az ápolás miatt 5 perc hosszabbítás maradt még a végére ám itt csupán egy sárgalap született, a gólszerzõ Ander Herrera kapta.

 

A mérkõzés képében talán nem volt benne, hogy az Arsenal gólt szerez, de fortuna ma velük volt, Blackettnek meg nem volt szerencséje sem. Matematikailag ugyan továbbra is van esély a 3. hely megszerzésére, ám ahoz az kell, hogy Wengerék mindkét hátralévõ mérkõzésüket elveszítsék.

 

Gólszerzõk: Herrera 30' illetve Blackett 82' (öngól)

Sárgalap: Herrera 95'

 

Kezdõcsapat: De Gea - Rojo, Jones, Smalling, Valencia - Blind - Young, Fellaini, Herrera, Mata - Falcao


Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!