Rooney: Jövõre trófeákért megyünk harcba

Wayne Rooney talán szokatlan módon kimaradt a szezon végi díjesõbõl, de így is számos oka van pozitívan visszatekinteni pályafutása elsõ, csapatkapitányként eltöltött szezonjára a Manchester Unitednél.


A kapitány 14., és egyben legutolsó gólja a Vörös Ördögök színeiben még áprilisban, az Aston Villa 3-1-es legyõzése alkalmával született, amely egyébként a 2014/2015-ös szezon legszebb gólja díjért is versenyben volt klubon belül - amelyet végül Juan Mata Anfielden szerzett gólja nyert meg - de kijelentette, a legfontosabb számára az volt, hogy a csapat együtt elérte az általuk kitûzött legfontosabb célt.

 

"A legfontosabb cél az volt, hogy újra visszetérjünk a Bajnokok Ligájába" - kezdte Rooney az Old Traffordon tartott szezonvégi díjátadó gálaesten.

 

"Nagyon fontos volt, mert ennek a klubnak már egy év kimaradás is túl sok ebbõl a kupasorozatból. Úgyhogy ez volt a legfõbb célunk, hogy visszahozzuk a Bajnokok Ligáját az Old Traffordra, ez pedig sikerült."

 

"Most szeretnénk továbbmenni, és megnyerni a szezon utolsó mérkõzését, a következõ szezonban pedig tényleg harcban lenni a bajnoki címért. Sikerült egy nagyon jó keretet kialakítanunk, akik úgy hiszem, képesek lehetnek továbbra is elõre tekinteni és jövõre trófeákat nyerni."

 

 

Ahogy Rooneynak ez volt bemutatkozó idénye csapatkapitányként, úgy Louis van Gaal is elsõ szezonját tölthette a klub kispadján. Amikor arról kérdezték, hogy milyen volt a holland menedzser irányítása alatt dolgozni, a csatár elmosolyodva így válaszolt:

"Kemény!"

 

A színpadon menedzsere mellett állva Rooney bõvebben is kifejtette válaszát:

"Nem, igazából a menedzser ahogy munkába állt, fantasztikus volt."

 

"Másként dolgozik ahhoz képest, amit mi megszoktunk, és szerintem ezt a játékosok is átérezték. Az elsõ pár hónapban más volt, nagyon keménynek éreztük, szerintem ez valószínûleg a teljesítményünkön is meglátszott. De azóta szerintem mindenki láthatja, hogy milyen minõségi futballra lettünk képesek, és biztos vagyok benne, hogy azzal a tapasztalattal, amellyel a menedzser rendelkezik, mi mind megújultunk, sokat tanultunk, és rengeteget profitálunk majd ebbõl."

 

Egy játékos, aki már most hatalmasat nyert azzal, hogy Van Gaal kezei alatt dolgozhat, nem más, mint akire Wayne Rooney leadta szavazatát az Év Játékosa szavazáson.

 

"Ashley Youngra szavaztam" - tette hozzá.

 

"Tavaly nagyon nehéz idénye volt, nem játszott túl sokat, és tudom, hogy ez eléggé megviselte. Rengeteg bántást kapott a szurkolóktól, de visszatért, megfordította a dolgokat maga körül, és ebben az évben csodálatos produkcióval rukkolt elõ. Ezért szavaztam rá."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!