Young: Újra élvezem a futballt

Ashley Young élete új szakaszba lépett Louis van Gaal irányítása alatt, aki egyszerû szélsõbõl 'multifunkcionális' játékossá varázsolta. Young saját szavaival mesél szezonjáról...


A szezon kezdetétõl azt mondtuk, hogy szeretnénk kvalifikálni magunkat a Bajnokok Ligájába, és mivel ez sikerült, bár elõbb tovább kell jutnunk a selejtezõbõl, úgy gondolom, hogy sikeres évünk volt.

 

Voltak hullámhegyek és hullámvölgyek egyaránt, ez minden szezonban elõfordul, de különösen az idény második felében tudtunk erõsek lenni és megmutattuk, milyen az igazi Man United azt illetõen, ahogy játszottunk, és amilyen mérkõzéseket nyertünk.

 

Nagyszerû érzés volt márciusban gyõztes gólt szerezni a Newcastle ellen - ezzel visszatértünk arra az útra, ahogy a United mérkõzéseket szokott nyerni, és mi mindig azt mondtuk, hogy az utolsó öt percben, illetve a hosszabbításban mindig esély kínálkozik a gólszerzésre, amit a Newcastle ellen meg is tettünk. Én egyszerûen csak boldog voltam, amikor a labda hozzám került és nem haboztam. Az ünneplésbõl mindenki leszûrhette, hogy mit is jelentett ez számunkra, mennyire izgatottak és boldogok lettünk a megszerzett három ponttól, mert Newcastle-ben soha nem könnyû játszani.

 

Együtt dolgozni Louis van Gaal-lal hatalmas élmény. A menedzser a felkészülési szezontól kezdve a filozófiájáról beszélt, és hogy azt miként valósítsuk meg egészen a legapróbb részletekig az edzéseken. Az pedig, hogy a klubot újra arra az útra terelte, amelyen mi is látni akartuk, fantasztikus. Számomra az, hogy napról-napra lehetõségem van a keze alatt játszani, és vele együtt dolgozni. Õ egy fantasztikus menedzser, edzõként pedig mérlege, illetve a megnyert trófeái magukért beszélnek.

 

 

Számos különbözõ szerepkörben játszottam, ez pedig új tapasztalatot jelentett számomra. Tudjátok ... én soha nem tudtam volna magamat elképzelni balhátvédként, de a mérkõzések során egyszer csak ott találtam magamat, és élveztem - újra élveztem a futballt. Játékosként minden mérkõzésen a pályán akarsz lenni, és ebben én sem különbözöm másoktól.

 

A menedzser bármikor számíthatott rám, legyen szó arról, hogy balhátvédet, baloldali szárnyvédõt, vagy balszélsõ középpályást kellett játszani, mert én kimentem a pályára és 110 százalékot nyújtottam, ahogyan mindig is tettem, és nagyon élveztem a szezont. Ahogy mondtam, futballistaként folyamatosan játszani szeretnél, errre pedig lehetõségem adódott a szezonban.

 

Élveztem, újra tényleg nagyon jól éreztem magamat a játékban! Mindent beleadtam és minden egyes percét kiélveztem. Szerettük volna, visszatudunk térni arra az útra, hogy címeket és kupákat nyerjünk, de ez a szezon még nem errõl szólt. Ha tudunk javítani a szezonban mutatott formánkon, és ezt folyamatosan fenntudjuk tartani a következõ szezonban, akkor az biztosan újabb sikerkorszak eljövetelét jelenti majd.

 

Egyáltalán nem hiszem, hogy annyira le lennénk maradva a Chelsea mögött. Ebben a szezonban a Chelsea nyerte a bajnoki címet és fantasztikus szezont futottak - azzal a szezonkezdéssel, amit produkáltak, minden joguk megvolt rá, hogy bajnokok legyenek. De a játékostársaimmal nem a Chelsea-rõl, hanem magunkról, és a mögöttünk hagyott szezonról beszélünk, és természetesen már elõre is tekintünk, hogy mi vár ránk a jövõben.

 

Elõször is, a következõ szezonban újra a Bajnokok Ligájában szerepelhetünk, és ez volt az, amit a menedzser, az edzõi stáb, és a játékosok is elakartak érni. Ez lehetõséget ad számunkra, hogy építsünk arra, amit ebben a szezonban nyújtottunk, és remélhetõleg ennek köszönhetõen trófeákat és címeket hozhatunk újra az Old Traffordra. Ahogyan az elõbb is említettem, nem vagyunk messze a Chelsea-tõl, úgyhogy azon leszünk, hogy visszaszerezzük a bajnoki címet.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!