Fellaini: Válasz lehetek a védekezõ középpályás poszton

A belga válogatott Marouane Fellaini meglepetésre a Manchester United idei szezonjában kiemelkedõ teljesítményt nyújtott támadásban - ám továbbra is úgy véli, hogy védekezõ középpályásként lehet leginkább csapata hasznára.


Marouane Fellaini közölte menedzserével, Louis van Gaal-lal, hogy õ lehetne a Manchester United középpályájának védekezéséért felelõs személy, miután a klub állítólag erre a feladatra keres játékost a nyári átigazolási szezonban.

 

Pedig a belga középpályás váratlan sikeressége az elõzõ szezonban nagyrészt abból fakadt, hogy legfõbb feladata a támadások segítése volt.

 

Ettõl függetlenül a marokkói felmenõkkel rendelkezõ játékos meggyõzõdéssel állítja, hogy legmegfelelõbb pozíciója hátravontabb szerepkörben van - és állítása szerint képes lehet orvosolni azt a problémát, amellyel a Vörös Ördögök az utóbbi idõben küzdöttek ezen a poszton.

 

"Védekezõ középpályásnak tartom magamat" - kezdte.

 

"Kényelmes számomra ott játszani, és ha a menedzser úgy dönt, hogy ott vet be, akkor ott fogok minden tõlem telhetõt megtenni."

 

"Jelen pillanatban a csatársor mögött foglalok helyet a csapat szerkezetében, és ez is megfelelõ a számomra."

 

"Gólokat tudok szerezni, ez pedig nagyon fontos a futballban."

 

"Boldogan játszom ott, és segítek megnyerni néhány fontos mérkõzést."

 

 

Úgy tudni, hogy a Manchester Unitednél prioritásként határozták meg a nyárra egy domináns erõ megszerzését a középpályára.

 

Van Gaal a vezetõségtõl elõre láthatólag 150 millió fontot fog kapni, hogy keretébõl egyértelmû bajnokesélyes csapatot varázsoljon - ehhez pedig úgy hiszi, hogy elengedhetetlen számára, hogy szerzõdtessen egy megfelelõ helyettest Michael Carrick esetleges pótlására.

 

A holland menedzser természetesen rendelkezik kívánsláglistával erre a posztra, amelyen olyan nevek kapnak helyet, mint Bastin Schweinsteiger, Radja Nainggolan vagy Kevin Strootman, akikre azért lehet szükség, hogy enyhítse csapata túlzott függõségét Michael Carrick bevethetõségétõl, aki egyébként az elõzõ szezonban hosszabb idõszakokat volt kénytelen kihagyni sérülések miatt.

 

Lehetõségei annyira beszûkültek voltak elsõ manchesteri idényében, hogy hosszú hetekre Wayne Rooney került hátravezénylésre a csatársorból a középpálya és a védelem közé.

 

Ezt pedig teljesen érthetõ módon Van Gaal szeretné elkerülni a következõ szezonban - felismerve Rooney fontosságát a támadóalakzatban, amely csak 62 gólt szerzett idén a Premier League-ben, amely 21 góllal kevesebb, mint ebben az összevetésben elsõ Manchester City mérlege.

 

Bár a minimálisan kitûzött célt, hogy elsõ évében a csapatot visszakormányozza a Bajnokok Ligájába, teljesítette, azonban jövõre már magasabb elvárások lesznek vele szemben.

 

Fellaini szerint pedig a Vörös Ördögök jó eséllyel pályáznak a Chelseat kihívó csapat státuszára az egykor Ajax, Barcelona és Bayern München edzõ keze alatt eltöltött egy évet követõen.

 

 

"Most már tudjuk, miként kell mûködnünk, mi a filozófiája, hogyan kell játszanunk, és miként kell gondolkodnunk" - tette hozzá a Goal.comnak.

 

"Természetesen elkaphatjuk a Chelsea-t."

 

"Rendelkezünk a megfelelõ minõsségel a keretünket illetõen, és szerintem még tovább is fogunk erõsödni, úgyhogy miért ne? Ez kötelességünk."

 

Pletykák szerint Gareth Bale lehet az egyik, akit szeretnének az Old Traffordra csábítani a nyáron, miután a szélsõ jövõje erõsen kérdéses a Bernabeuban.

 

"Õ egy nagyszerû játékos. Angliában mindenki ismeri a képességeit, mert játszott a Tottenhamben, ahol nagyszerû szezonokat futott."

 

"De most már Madridban van, úgyhogy majd meglátjuk mit hoz számára a jövõ."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!