Vörös Ördögök a válogatottban

Sérülés miatt pénteken kihagyni kényszerül Belgium kulcsfontosságú Wales elleni Eb-selejtezõjét Marouane Fellaini.


A hórihorgas 27 éves középpályás brillírozott a múlt vasárnapi, Franciaország ellen 4-3-ra megnyert barátságos mérkõzésen, ugyanis Párizsban két gólt is szerzett az elsõ félidõben, egyet elõkészített, illetve õ harcolta ki a tizenegyest is, amit Eden Hazard értékesített.

 

Azonban Fellaini lágyék sérülés miatt kihagyni kényszerült a belgák edzését, Marc Wilmots szövetségi-kapitány pedig meg is erõsítette, hogy Cardiffban nem számíthat a United játékosára.

 

"Nem áll készen a bevetésre, további rehabilitáció okán pedig elhagyja a keretet" - mondta.

 

Wilmots nem számíthat majd az eltiltott Vincent Kompanyra, emellett pedig egy másik védõ, Jason Denayer játéka is kérdéses. Ezek pedig nagyon rossz hatással lehetnek Belgium esélyeire, akik ugyanannyi ponttal állnak a B-csoportban, mint a mostani ellenfél, Wales és csak jobb gólkülönbségüknek köszönhetõen elõzik meg Chris Coleman legénységét.

 

 

Eközben David De Gea csütörtökön este Costa Rica ellen léphet pályára a spanyol válogatottban barátságos mérkõzésen Madridban, a Bernabeuban. A regnáló Európa-bajnok célja nem lehet más, mint hogy újra visszatérjenek a gyõzelem útjára, miután márciusban kikaptak Hollandiától. Vasárnap már Minszkben lesz jelenésük a hispánoknak, ahol Fehéroroszország ellen játszanak majd Eb-selejtezõt.

 

Az elõbb említett hollandok is akcióban lesznek, miután pénteken Lettországgal játszanak, ahol Guus Hiddink csapatában akár Robin van Persie, Daley Blind és az új igazolás, Memphis Depay is a kezdõk között kaphat helyet. A Tulipánosok abban a tudatban léphetnek majd pályára pénteken este, hogy mindenképpen gyõzniük kell, miután öt mérkõzés után jelenleg harmadikak selejtezõcsoportjukban, hat ponttal lemaradva az elsõ helyezett Cseh Köztársaság mögött.

 

Szintén kezdõcsapatbeli tagságban reménykedhet a United védõpárosa, Jonny Evans és Paddy McNair, amikor Észak-Írország Romániát látja vendégül szombaton. Michael O'Neill fiai jelenleg másodikak az F-csoportban, egy esetleges Windsor Parkban aratott gyõzelemmel pedig meg is elõzhetnék jelenleg elsõ helyen álló ellenfelüket.

 

Hétvégén kezdetét veszi a Copa America is, szombaton este pedig Argentína színeiben Angel Di Maria és Marcos Rojo is a pályán lehet Paraguay ellen. Gerardo Martino csapata ezen kívül a B-csoportban majd Uruguay és Jamaica legjobbjaival is megmérkõzik majd.

 

Anglia legjobbjai vasárnap lesznek újra akcióban, amikor Szlovéniában vendégszerepelnek majd. Wayne Rooney, Phil Jones és Chris Smalling is kezdõként játszott a válogatott legutóbbi, Írország elleni mérkõzésén, és arra lehet számítani, hogy megõrzik helyüket Roy Hodgson maribori kezdõjében is.

 

Továbbra is áll az U20-as világbajnokságon Brazília, ahol az Uruguay elleni 0-0-ra végzõdött negyeddöntõt követõ tizenegyespárbajban Andreas Pereira is hozzájárult az 5-4-es sikerhez. Vasárnap ellenfelük Portugália lesz az elõdöntõben.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!