McClair: Nehéz döntés volt a távozás

Brian McClair beavat minket abba, milyen pokolian nehéz volt meghoznia a döntését, hogy elhagyva a Manchester Unitedet a Skót Labdarúgó Szövetséghez távozik.


A MUTV-nek adott exkluzív interjúban a Vörös Ördögök legendája elárulta, sokáig évõdött azon, vajon elfogadja-e hazája, Skócia felkérését a teljesítmény igazgatói pozícióra. Az 51 éves szakember majdnem egy évtizede állt a Manchester United akadémiájának élén, azt követõen, hogy játékosként szolgálta kiválóan a klubot.

 

"Az SFA (Skót Labdarúgó Szövetség) kért fel" - válaszolta, amikor a váltás részleteirõl kérdezték.

 

"Nem jelentkeztem a pozícióra. Órákat, napokat töltöttem agonizálással, hogy mi tévõ legyek. Végül egyik reggel kettõkor felriadtam, leültem és elkezdtem irkafirkálgatni néhány dolgot egy papírlapra. Úgy döntöttem elvállalom."

 

 

"Én ezt úgy kezelem, hogy valahova megérkezek, nem pedig valahonnan távozom. Hiányozni fognak a fiatal játékosok és hiányozni fog az edzõi stáb is. Ez volt a legnehezebb dolog, hogy meg kellett mondanom, valószínûleg ez ment a legnehezebben. Rövid volt és kedves, de tudom azt is, hogy sokakat csalódásként érhetetett, azonban nekünk csak a jó idõszakokat szabad ünnepelnünk, amelyekbõl azért volt néhány!"

 

McClair arról is beszámolt, hogy egykori fõnöke, Sir Alex Ferguson tanácsáért is folyamodott döntése meghozatalakor, aki játékosként 1987-ben leigazolta a Celtic együttesétõl.

 

 

"Nos, õ olyan ember, akinek a véleményére mindig adok" - tette hozzá.

 

"Nem mindig értettem egyet vele. Néha durva és kritikus volt, de mindig azt tartotta szem elõtt, hogy fejlõdjek - különösen, mint játékosa, de ugyanez elmondható edzõként és az Akadémia menedzsereként betöltött pozíciómról is. Az egyetlen dolog, amit tõle és néhány más embertõl megkérdeztem, hogy 'Szerinted én hozzátudnék tenni valamit ehhez a pozícióhoz?'. Mind azt mondták, hogy igen."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!