Átigazolási listák: Deadline-day

Mióta a FIFA 2002-ben bevezette az átigazolási ablakot, ami augusztus utolsó napjával zárul, vagy ha az hétvégére esik, akkor az azt követõ elsõ munkanappal, azóta a nyári idõszak egyik legizgalmasabb része lett a deadline-day névre keresztelt zárónap.


Folytatódik a manutd.com által elkezdett nyári Átigazolási listák sorozat, méghozzá a hetedik felvonással, melyben a 2002. óta bekövetkezett deadline-day-en leigazolt játékosokat mutatjuk be az olvasóknak.

 

1. Wayne Rooney (Everton - 2004.08.31., 27 millió font): "Megszereztük az elmúlt 30 év legjobb angol játékosát" - nyilatkozta Sir Alex Ferguson mindössze 4 órával korábban az átigazolási ablak bezárását megelõzõen. Hatalmas várakozás elõzte meg leigazolását, hiszen a fiatal, akkor még 18 éves játékos már az Evertonban is megcsillogtatta tudását, majd az Európa bajnokságon is szerzett 4 gólt, ám a verseny hamar véget ért számára sérülés miatt. Ám végül mégiscsak a Unitedhez került és megkapta a 8-as mezszámot. Fergie tovább tetézte a dolgot: "Wayne azonos hatással volt rám, mint anno Cantona." Rooneyra nem hatott a nyomás és a Fenerbahce elleni Bajnokok Ligája találkozón mesterhármassal mutatkozott be a csapatban.

 

 

2. Dimitar Berbatov (Tottenham - 2008.09.01., 30,75 millió font): Zajosra sikeredett nap volt. A Manchester City aznap jelentette be, hogy a csapat az arab tulajdonosok jóvoltából brit rekordösszegért szerzõdtette Robinhot a Real Madridtól. A United pedig válaszként leigazolta a Spurs játékosát, aki az elõzõ szezonban 23 gólt szerzett. "Dimitar stílusa és képességei új dimenziókat nyitnak meg elõttünk" - nyilatkozta Ferguson.

 

3. Marouane Fellaini (Everton - 2013.09.02., 27,5 millió font): Késõi igazolás volt és mindössze a zárás elõtt 51 perccel jelentették be a transzfert. A United menedzsere David Moyes nagyon örült, hogy újra együtt dolgozhat korábbi játékosával. Az átigazolást Moyes azért is fontosnak tartotta, mert Darren Fetcher még nem állt készen a visszatérésre, Paul Scholes pedig visszavonult. "Marouane egy nagyon jó képességekkel rendelkezõ és erõs játékos" - mondta Moyes. A United szurkolók is jól ismerhették, hiszen számtalan alkalommal nehezítette meg a Vörös Ördögök dolgát a belga torony.

 

4. Daley Blind (Ajax - 2014.09.01., 14 millió font): Nagy volt a mozgás az Old Traffordon. Welbeck úton volt az Arsenalhoz, Chicharito átesett az orvosi vizsgálaton a Realnál és megérkezett Daley, aki egybõl 4 éves szerzõdést írt alá a csapathoz, valamint valahol félúton volt Falcao is (lentebb írunk errõl is). A hollandot Louis van Gaal nagyon jól ismerte, hiszen együtt dolgoztak hazájuk válogatottjában is a világbajnokság alatt. A menedzsernek határozott véleménye volt, hogy a játékos remekül illeszkedne elképzeléseibe, de még így is csak az utolsó napon sikerült összehozni az átigazolást. "Daley olyan játékos, aki remekül lát a pályán, számos pozícióban lehet rá számítani és ismeri a filozófiámat" - mondta Van Gaal. Blind debütálásakor szerezte meg a United elsõ gyõzelmét a szezonban a QPR ellen. 

 

 

5. Radamel Falcao (Monaco - 2014.09.01., kölcsönbe): Mindössze 4 nappal késõbb érkezett az Old Traffordra, mint a brit átigazolási rekordot jelentõ Angel Di Maria. Radamel azonban csupán egy évre szerzõdött kölcsönben. A Tigris magángépén érkezett, hogy még idõben legyenek ahhoz, hogy az átigazolás létre jöjjön. "Örülök, hogy itt lehetek, a Manchester United a legnagyobb klub a világon" - lelkendezett, mikor a 9-es mezt átadták neki. Bár tudta jól, hogy csak kölcsönbe érkezett, mégis vitathatatlan volt elkötelezettsége a csapat mellett. 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!