Mit hoz Schweinsteiger a Unitedhez?

A Manchester United közel került a 30 éves játékos leigazolásához, de mit fog az Old Traffordra hozni? A Manchester Evening News Sport egy rövid áttekintést adott az eddigi eredményeirõl.


Játékstílus

 

Schweinsteiger eleinte a bal szélen szerepelt, de leginkább a középpálya közepén remekelt. Mint ismert, Van Gaal volt az, aki ezt a váltást javasolta.

 

"Számomra õ nem volt elég fitt a balszélsõ poszthoz" – mondta 2013-ban. "Minden játékossal beszélgettem a pozíciójáról, személyiségérõl, a csapatról és arról, hogyan dolgozik együtt a csapattársakkal. Ezt követõen mondtam Bastiannak, hogy szerintem középen kellene játszania."

 

"Miután ebben a pozícióban szerepelt jobban élvezte a játékot, mint valaha. Most Guardiola irányítása alatt a 6-os poszton játszik."

 

Tapasztalat

 

A mai bejelentést követõen Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitánya a következõket mondta a középpályásról: "Egy abszolút vezetõ, világklasszis játékos, aki bármelyik csapatból ki tud emelkedni."

 

Löw nevezte ki válogatott csapatkapitányává Schweinsteigert, aki egészen a világbajnoki címig vezette a csapatot.

 

Nemanja Vidic, Rio Ferdinand és Patrice Evra 2014-es kiválása után nem volt igazi vezéregyénisége a Vörös Ördögök védekezõ szektorának, a Bayernnél azonban hasonló feladatot látott el.

 

Schweinsteiger pályafutása során csak a Bayern csapatában játszott, így alkalmazkodnia kell, hiszen nem rendelkezik Premier League tapasztalattal.

 

 

Amiért a Unitednek szüksége van rá

 

Fentebb már említésre került az erõnléte. Annak ellenére, hogy a térdproblémájának köszönhetõen az elõzõ szezon elején kiszorult a csapatból, a Bayern 34 Bundesliga találkozójából 20 alkalommal szerepelt, ez volt sorozatban a tizedik ilyen szezonja, emellett a Bajnokok Ligájában is kiemelt szerepet kapott.

 

Van Gaal azt szeretné, hogy a 34 éves Michael Carrickkel valaki felváltva uralja a középpályát és nem sok játékos van, aki hasonló színvonalat képvisel ezen a poszton, mint Schweinsteiger.

 

Trófeagyûjtemény

 

Schweinsteiger rengeteg mindent megnyert karrierje során. Az idei Bundesliga elsõség volt számára a nyolcadik bajnoki cím, emellett szerzett még hét Német Kupa gyõzelmet, valamint részese volt a 2013-as Jupp Heynckes irányítása alatt elért triplának.

 

A válogatottban 2004-es bemutatkozását követõen második lett a 2008-as Európa-bajnokságon és bronzérmet szerzett a 2006-os, valamint a 2010-es Világbajnokságon, mielõtt a 2014-es világbajnoki döntõben Németország legyõzte Argentínát, így ez is felkerült a lenyûgözõ sikerlistájára.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!