Darmian: A Unitedig vezetõ út

Matteo Darmian egy olyan olasz válogatott játékos, aki igazán a 2014-es világbajnokságon hívta fel magára a figyelmet.


Annak ellenére, hogy csak a Craven Cottage-en megrendezett, írek elleni barátságos mérkõzésen - épp a brazil vébé elõtt - lépett pályára az Azzurik csapatában, a Torino védõje ott volt Cesare Prandelli keretében és pályára is lépett mindhárom csoportmeccsen.

 

Az angolok elleni elsõ meccsen igazán kiemelkedõt nyújtott és rengeteg problémát okozott Leighton Baines-nek, amikor fellépett a támadásokkal.

 

Ilyen csillogó teljesítménnyel övé lett a legjobban teljesítõ olasz válogatott játékos címe, amit 2015 elején kapott és úgy tûnik, hosszú pályafutás vár rá a nemzeti csapat védelmének jobb szélén.

 

Klubfoci szintjén Darmian középsõ védõként indult az AC Milannál, ahol 16 évesen, a Brescia elleni Coppa Italia mérkõzésen mutatkozhatott be a felnõttek között. Azonban a milánói gárda régóta neves védelmébe nem tudott hosszú távon bekerülni, így kölcsönben a Serie B-ben szereplõ Padovához került, majd 2010-ben a Palermóhoz ment.

 

 

Bár az Európa Ligának hála megízlelte a kontinens futballját is, úgy döntött, ismét osztályt vált és a második ligás Torinót választotta, ahol kezdetben kölcsönben szerepelt.

 

Rendszeresen a csapat kezdõjében szerepelt és elsõ évében visszajutott az élvonalba - a Legnanóban született játékos mind a négy szezonjában legalább 30 meccset játszott.

 

Bizonyos körökben a legendás védõhöz, Antonio Cabrinihez hasonlítják õt, aki a United ötödik olasz játékosa lesz az elsõ csapatban Carlos Sartori, Massimo Taibi, Giuseppe Rossi és Federico Macheda után. Ráadásul eddig csak egy korábbi játékos volt Manchesterben, aki a Torinótól érkezett : Denis Law 1962-ben.

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!