30 milliós bérköltség megtakarítás az igazolásokért

Az olyan nagynevû sztároktól való megválás, mint Robin van Persie, Radamel Falcao és Nani, nyitották meg az utat az újabb átigazolások elõtt.


A Manchester United megtisztította az utat Bastian Schweinsteiger, Morgan Schneiderlin, Matteo Darmian és Memphis Depay érkezése elõtt, mindössze három játékos eladásával, akik után 30 millió fontos luft maradt az elõzõ évi bérösszesítõn szereplõ összeghez képest.

 

Louis van Gaal legénysége, akik kedden megérkeztek Seattle-be négy mérkõzéses nyári túrájuk elsõ felkészülési mérkõzését megelõzõen, eddig összesen 76.7 millió fontot költött a fentebb megnevezett négy játékos megszerzésére.

 

De a United az újonnan érkezõk szinte teljes bérköltségére megtalálta a fedezetet, ugyanis Van Persie, Falcao és Nani távozásával nagy bérû játékosok távoztak a keretbõl.

 

 

Falcao, aki az elõzõ szezont kölcsönben töltötte a klubnál, jövõre pedig hasonló kondíciókkal a Chelsea-ben futballozik majd, csak bérköltségét illetõen 13.7 millió fontjába került a Unitednek, köszönhetõen heti 265 ezer fontos járandóságának, ami még kevesebb is volt, mint a Monaconál szerzõdésébe belefoglalt 330 ezer fontos bére.

 

Bár a klub részérõl továbbra sem történt hivatalos bejelentés, a Fenerbahce tegnap bemutatta 4.8 millió fontért szerzõdtetett támadóját, Robin van Persie-t, aki három évet töltött Manchesterben azt követõen, hogy 24 millió fontért átigazolt az Arsenaltól. A holland csatár hetente 250 ezer fontot tehetett zsebre a Vörös Ördögök mezében, ezzel éves bére a klubnak 12 millió fontjába került.

 

Ezekhez az összegekhez képest Nani kispályásnak számíthat 110 ezer fontos heti fizetésével, azonban hiába töltötte az egész elõzõ szezont kölcsönben, teljes bérét a klub állta Portugáliában is, köszönhetõen a Marcos Rojo megszerzéséért kötött üzlet keretében született megállapodásnak.

 

Úgy tudni, hogy a Manchester United az új érkezõk közül Schweinsteiger számára hetente majd körülbelül 220 ezer fontot utal át 3 éven keresztül, Depay és Schneiderlin 150 ezer font/hét körül kereshet, míg Darmian heti 100 ezer font környéki bérrel került szerzõdtetésre.


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!