Shaw: Szeretném elkerülni a sérüléseket

Luke Shaw elmondta, hogy õ és Adnan Januzaj külön fittness edzõvel dolgoztak a nyár folyamán azon, hogy a teljes szezonban játékképesek lehessenek.


Shaw a Southampton csapatától érkezett tavaly nyáron az Old Traffordra és elmondása szerint hosszú és eredményes pályafutást tervez a Unitednél. Ám elsõ évét legnagyobb sajnálatára sérülések nehezítették.

 

A védõnek eltökélt szándéka, hogy második idényét sérülésmentesen szeretné eltölteni a csapatnál. Egy exkluzív interjú keretén belül többek közt arról is beszélt, hogy milyen tervei vannak a sérülések elkerülésére.

 

"Volt már pár különbözõ felkészülési szezonom" - magyarázta Shaw. "Minden felkészülés nehéz, mert arról szól, hogy formába lendüljünk és minél erõsebb legyek. Az elmúlt idõben rengeteget dolgoztam az erõnlétemen és úgy érzem, hogy most remek formában vagyok. Jól érzem magam és készen állok a játékra."

 

"A csapatnak rengeteg programja van a nyár folyamán. A szabadság után Adnannal Dubaiba mentünk. Nem kellett volna mindenképp ezt tennünk, de mi ezt akartuk csinálni. Azért is mentünk oda, hogy dolgozzunk és formába lendüljünk és felkészülten várjuk az edzéseket."

 

"Természetesen pihenni is volt idõnk, mielõtt elutaztunk Dubaiba, és oda már edzeni mentünk. Nagyon élveztük. Reméljük, hogy mindkettõnk számára hasznos lesz."

 

Shaw elmondta, hogy nagy reményeket fûz a következõ szezonhoz: "Reménykedem benne, hogy elkerülnek a sérülések. Tavaly rendkívül kiábrándító volt számomra, hogy néhány mérkõzés után mindig jött egy apróbb sérülés. Remélem, hogy most ezek elkerülnek, hogy fitt leszek és bajnokságot nyerünk szezon végén."

 

A játékost arról is kérdezték, hogy mennyire volt hasznos számára, hogy nem játszott az angol U21-es válogatottba a nyáron. "Úgy érzem, hogy hasznos volt. Sokkal jobb állapotban tértem vissza a felkészülésre. Kipihentem magam és Dubaiban pedig felkészültünk erõnlétileg is. Remekül érzem magam."

 

A felészülés egyik elgizgalmasabb része az új játékosok érkezése. Shaw külön üdvözölte egykori csapattársát, a francia Morgan Schneiderlint és nagyon örül annak, hogy Louis van Gaal csapatában újra együtt játszhatnak.

 

 

"Az új játékosok nagyon jól beilleszkedtek" - mondta. "Nyilván Morgant sokkal jobban ismerem és nagyon örülök annak, hogy itt van. Nagyon jó a csapategység így az újaknak könnyen megy a beilleszkedés. Remélem, hogy jól érzik magukat és várják már a mérkõzéseket."

 

"Természetesen Morgannal beszéltem, mielõtt ide igazolt, de minden játékos tudja, hogy mit jelent a Manchester Unitedben játszani. Elmondtam neki mindent, amit tudni akart, hogy milyen jó itt. Úgy gondolom, hogy helyes döntést hozott és biztos vagyok abban, hogy sikeres lesz itt."

 

 

A felkészülésrõl megjelent fotók alapján Luke és Memphis nagyon közel került egymáshoz és nagyon szoros baráti viszony alakult ki köztük, aminek a fiatal védõ nagyon örül. "Õ velem egykorú és nagyon örülök, hogy itt van. Azt is mondhatjuk, hogy hamar megtaláltuk az összhangot, ami a csapat szempontjából is nagyon fontos."

 

"Együtt játszunk a bal oldalon. Õ egy igazi tank. Ezt láthatjuk a képeken is, hogy milyen kiváló a fizikuma. Nem túl magas, de erõs és gyors játékos. Úgy gondolom, hogy sokmindenben hasonlítunk. Õ is midnig elõre tekint és csak a játékra koncentrál."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!