Shaw: Volt tervünk

Luke Shaw úgy érzi, a Manchester United remek karakterrõl tett tanúbizonyságot azzal, ahogyan egy jól megkomponált tervvel 3-1-re legyõzte a Barcelonát.


A gólgyártást Wayne Rooney kezdte meg egy erõteljes fejessel még az elsõ félidõben, majd a 62. percben a csereként beálló Jesse Lingard duplázta meg a Vörös Ördögök elõnyét. Rafinha egy csodás kapáslövéssel szépített, ám Adnan Januzaj a ráadás pillanataiban ismét kétgólosra növelte a manchesteri elõnyt, beállítva a végeredményt.

 

Jelenleg a Barcelona számít címvédõnek a Bajnokok Ligájában, talán Luis Enrique gárdája most a világ legjobbja és bár ez az összecsapás csak egy felkészülési mérkõzés volt, Shaw szerint a csapatnak erõt kell merítenie az eredménybõl.

 

"Nagyon élveztem" - mondta Luke az MUTV-nek. "A felkészülési szezon legfontosabb dolga az erõnléti állapot javítása, de az öltözõben mindenki nagyon örül az eredménynek. Úgy gondolom, remekül játszottunk. Soha nem könnyû egy olyan erõs csapat ellen játszani, mint a Barcelona. Még ha nincs Messi, Neymar vagy Dani Alves, ez akkor is nehéz ügy. A csapat nagyszerû karaktert mutatott ma és igen jól tette a dolgát."

 

"Volt egy tervünk a mai meccsre, ami szerintem igen jól mûködött. Az erõnléti állapot mindenkinél emelkedett és nagyon jól megoldottuk az ellenfél nyomásából adódó gondokat. Nem hátráltunk meg és amikor nálunk volt a labda, igazán remekül fociztunk. Helyzeteket dolgoztunk ki, melyek közül hármat értékesítettünk."

 

"Nem nagyon van jobb dolog annál, mint hogy a Barca ellen játszol" - folytatta a bekk. "Mindannyiunk számára egy nagyon jó felmérõ volt ez, és ez a találkozó a maximumot hozta ki belõlünk. Remélhetõleg mindenki csodás fizikális állapotba került és nagyon várjuk a PSG elleni, következõ mérkõzésünket."

 

 

A United drukkerei minden bizonnyal emlékeznek arra, hogy tavaly, a nyári túrán egy hasonlóan kiváló gyõzelmet ért el a csapat a Real Madrid ellen, mely akkor ugyanúgy BL-gyõztesnek mondhatta magát, mint most a katalánok. A Vörös Ördögök megnyerték akkor az International Champions Cup sorozatát, ám a bajnokság nyitányán kikaptak, mely még mindig él Shaw emlékezetében.

 

"Picit óvatosak vagyunk, mert tavaly nagyszerû felkészülési szezont futottunk, majd elbuktuk az elsõ bajnokit. Mindannyian tudjuk ezt, az edzéseken és a mérkõzéseken is összpontosítunk. Jönnek majd a meccsek sorra, de a legfontosabb találkozó számunkra a Tottenham elleni nyitómeccs lesz."

 

Eközben Denis Irwin a fiatal Shaw-t éltette, valamint az Ashley Younggal alkotott bal szárnyat dicsérte.

 

"Luke tavaly nem igazán kapta el a fonalat a sérülések miatt" - mondta Irwin. "Jó látni, hogy most visszatért. Szerintem nagyon lenyûgözõen játszott. A bal oldalon nagyszerû párost alkot Ashley Younggal."

 

"Nagy fenyegetést jelentettek a San Jose Earthquakes ellen és ezt folytatták ma is. Olykor remekül váltottak, amivel Ashley elõtt megadatott, hogy befelé tudjon lépni. Luke csodálatos opciót jelent a bal oldalra."

 

"Tudjuk, hogy gyors, tudjuk, hogy jó képességekkel van megáldva, ez soha nem volt kérdés és úgy tûnik, immár egészséges, teljesen mentes bármilyen sérüléstõl és reméljük, ez így is marad, hiszen egy top játékosról beszélünk."

 

Shaw is kiemelte azt, milyen jól megértik egymást Younggal és reméli, ez a szezon során is folytatódni fog: "Imádok Ash mellett játszani a bal szárnyon. Mára már nagyon jól megértjük egymást. Kiválóan megy elõre, de védekezésben is besegít nekem. Adja a labdát, amikor felfutok mögötte. Tudja, mit tesz, képes befelé is menni, ilyenkor pedig mindig nagyon veszélyes."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!