Van Gaal sikeres szezont jósol Luke Shaw-nak

A 2014/2015-ös idény elég erõtlenül sikerült a Manchester Unitednek, ám nagyon pozitívan tekintenek a következõ versenysorozatra, fényes jövõt jósolnak a csapat számára.


Luke Shaw megnyerte a Louis van Gaal bizalmáért folytatott csatát, és sikerült meggyõznie arról, hogy elég jó ahhoz, hogy õ legyen a United következõ legendás bal hátvédje.

 

A tavalyi amerikai túrán Van Gaal nagyon õszintén beszélt arról, hogy mit gondol Shaw-ról. Akkor úgy értékelte a 20 éves játékost, aki mellesleg tagja volt az angol nemzeti válogatottnak a VB-n, hogy nem elég jó a United csapatához. Shaw a Southamptontól érkezett Manchesterbe 27 millió fontért.

 

Azóta a játékos személyre szabott fitnesz és képzési programot folytatott, hogy meg tudjon felelni a holland mester igényeinek. Viszont Shaw bemutatkozó szezonja nem volt felhõtlen, sajnos folyamatos sérülésekkel küszködött.

 

 

Luke Shaw július 12-én ünnepelte 20. születésnapját. Egy nappal azelõtt, hogy a csapat elrepült Amerikába a szezon elõtti felkészítõ túrájára. Immár úgy, hogy tudja, Van Gaal támogatása az övé, és Patrice Evra hosszú távú utódját szeretné megkapni személyében.

 

"Luke Shaw egy nagy tehetség" - mondta Van Gaal.

 

"Luke nagyon-nagyon fiatal. Nem lehet egyszerû a Southampton csapatából egy olyan csapatba kerülni, mint amilyen a United. De neki van egy elõnye, mégpedig hogy angol. Memphis például holland, az egy teljesen más kultúra, a focit is más ritmusban játszák."

 

"Úgy gondolom, idén Luke ki fog teljesedni, jó szezont jósolok neki. Én hiszek benne és ezt õ tudja. Remélem meg fogja mutatni, mit is tud valójában. Nem hétköznapi fiú, persze hogy nem.. Hiszen hány vele egykorú fiú játszhat a Premier League-ben?"

 

A játékos nyilvánvalóan sokat dolgozott azon, hogy a menedzser a bizalmába fogadja és úgymond Louis van Gaal játékos legyen, s így beteljesíthesse karrierjét az Old Traffordon.

 

 

"Meg kell tanulnia, mit csinál a pályán, mint játékos, és mint csapatjátékos. Egy Louis van Gaal játékosnak tudnia kell, mikor melyiket kell megjátszania, s hogy melyiknek, mi a funkciója. Ha a funkciók helyesen vannak alkalmazva, használva, akkor úgy segítünk a legtöbbet egymásnak."

 


manchestereveningnews.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!