Irwin: Memphis versenyezhetne Beckhammel pontrúgásban

Denis Irwin látja Memphis Depay-ban azt a lehetõséget, miszerint a United végre ismét rendelkezhet a személyében egy olyan rúgótechnikával rendelkezõ játékossal, mint amilyen David Beckham volt.


Tavaly Louis van Gaal a holland válogatottal egy sikeres világbajnokságot tudhatott maguk mögött, amelynek természetesen részese volt Memphis Depay is. Olyannyira meggyõzõ teljesítményt mutatott, hogy Van Gaal számára nem volt kérdés a leigazolása, amikor a United menedzsere lett. Szó szerint Depay volt az elsõszámú kitûzött célja, s miután a PSV Eindhovennel sikerült megegyezni, a nyár elején már csatlakozott is a Vörös Ördögökhöz.

 

A holland játékos bemutatkozott a 2015-ös szezon elõtti felkészülési túrán, ahol mind a négy mérkõzésen a kezdõcsapatban lépett pályára, támadó középpályásként. Elsõ gólját a San Jose Earthquakes ellen lõtte. Irwin szintén elutazott a túrára, s elmondása szerint élvezettel nézte Memphis játékát, s szerinte a 21 éves focista hasonlóan kezeli és rúgja a labdát, mint a United korábbi játékosa, legendája, Beckham.

 

 

 

Irwin a ManUtd.com-nak nyilatkozott: "Azt gondolom, néhány képességben, dologban nagyon sok egyezés van a két játékos között. Láttam tavaly néhány gólját, még a PSV-ben és már akkor biztos voltam benne, hogy hatalmas erõsítése lesz a csapatunknak."

 

"Még korai megállapításokat tenni, de kétségem sincs afelõl, hogy Memphis szörnyen tehetséges fiú, ami a kiszámíthatatlanságát illeti, nincs sok ilyen játékos."

 

"Memphis statisztikái magukért beszélnek. Tavaly Hollandiában 28 gólt lõtt, így mindenki láthatja, hogy nem esik nehezére gólt lõni és befejezni az akciókat. Nagyon fiatal még, de biztosan egy nagyon nagy játékos lesz belõle."

 

A United szurkolókhoz hasonlóan, Irwin is alig várja, hogy Depay élesben is megmutassa tehetségét. A legutoljára érkezõ Sergio Romeron kívül már minden érkezõ pályára lépett Amerikában és az egykori hátvéd az õ játékukat is csak dicsérni tudja.

 

 

"Morgan Schneiderlin nagyszerû éveket töltött a Southamptonnál. Nagyon mozgékony, és nem fél attól sem, ha cselt kell alkalmazni a játék során. Jó hatással volt rá, hogy góllal mutatkozott be az elsõ meccsén. Úgy gondolom, nagyon fontos szerep fog jutni neki a következõ években a Unitednél."

 

"Ami a másik két új szerzeményt illeti, Matteo Darmianról nem tudtam sok mindent, de az eddig mutatott játéka Amerikában meggyõzõ. Õ nem csak egy szimpla hátvédet jelenthet számunkra a jövõben. Na és persze Bastian Schweinsteiger. Nyilvánvaló mindenki számára, hogy õ egy örök gyõztes típus. Több német bajnoki cím, világbajnoki cím, Németország színeiben több, mint 100, a Bayern Münchennél pedig több, mint 500 mérkõzés a háta mögött. Rettenetesen tapasztalt játékosról van szó."

 

 

"Úgy érzem, az összes új játékosunk hozzá tud tenni valami nagyszerût a csapathoz, és nagyon várom, hogy láthassam végre játszani õket az új szezonban."

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!