FA Youth Cup: West Ham 0 Manchester United 1

Talán nem volt egy klasszikus hangulatú kupameccs, de a Manchester United fiatalja nagy magabiztossággal arattak 1-0 arányú gyõzelmet aktuális ellenfelük, a West Ham United legényei ellen az FA Young Cup 4. fordulójában szerda este.


Will Keane csapott le egy kipattanó labdára és juttatta azt a kapuba a 35. percben az Upton Parkban, ezzel megérdemelt vezetéshez juttatva csapatát. Ez az egyetlen gól is elég volt a csapatnak ahhoz, hogy az 5. fordulóba kerüljön, ahol a Newcastle United vagy a Grimsby Town lesz az ellenfél.


Paul McGuiness megelõlegezte a bizalmat a Portsmouth csapatát 3-2-re legyõzõ együttes tagjainak és nem változtatott egyetlen helyen sem ahhoz a csapathoz képest. Tom Thorpe ragyogóan teljesített a védelem tengelyében, de Larnell Cole is ismét nagyon kreatívan vezette a Manchester United támadásait.

 


A mérkõzést óvatosan kezdték a csapatok, az elsõ fél órában csak próbálták felmérni egymás erejét. Késõbb a United egyre inkább kezdte átvenni az uralmat. Paul Pogba volt a Vörös Ördögök elsõ komolyabb kísérletezõje szabadrúgásból, körülbelül 22-23 méterrõl, miután John Cofie lendületes és erõteljes elõretörését szabálytalanul állította meg az ellenfél. A francia középpályás lövését azonban Sam Cowler kapus védte, akinek nem sokkal késõbb Cofie lövését is hárítani kellett.


A 35. percben azonban Will Keane megtörte a jeget, éppen az eddig jól hárító Cowler kapus könnyítette meg a dolgát. Tunnicliffe fejese után Cole táncoltatta meg a labdát, majd egy kellemetlen lövést eresztett meg Cowler irányába, amit a kapus nem tudott hárítani. A vércseként lecsapó Keane-nek több sem kellett, a kipattanó labdát a hálóba fejelte.


A United hálóõrének, Johnstone kapusnak a 43. percben akadt elõször komoly védeni valója, amikor George Moncur próbálkozott szabadrúgásból. A Vörös Ördögök megérdemelten vonulhattak 1-0-ás vezetéssel az öltözõbe, hogy a második félidõt újult erõvel kezdjék.


Mindkét csapatnak megvolt az esélye a második félidõben a gólszerzéshez, voltak helyzetek itt is, ott is. A United oldalán fõként Will Keane és Gyliano van Velzen lövését lehet kiemelni, de Cofie is próbálkozott egy ízben. A West Ham kétségbeesetten küzdött az egyenlítésért, néha már-már kaotikusan rohangáltak a pályán. A 89. percben a United egyik kontratámadása komoly veszéllyel végzõdött, Cofie kínálta meg  az ellenfél kapusát egy lövéssel egy gyors akció végén, de Cowler ismét hárítani tudott.

McGuiness fiai még megúsztak egy büntetõgyanús esetet a hosszabbításban, Michael Fornasier karjára pattant a labda, de a játékvezetõ továbbot intett, megkímélve ezzel a Manchester United fiataljait egy hosszabbításbeli büntetõtõl.

 

 

Manchestr United: Johnstone; M Keane, Thorpe, Fornasier, Blackett (Fryers 85); Cole, Tunnicliffe, Pogba, van Velzen; Cofie, W Keane

 

Nem használt cserék: Jacob, Massacci, Hendrie, Lingard.

 

 

Will Keane gólja

 

 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!