Smalling: Ígéretes az újvágású United

A Manchester United védõje, Chris Smalling dicsérte a klub öt újoncát a Tottenham elleni nyitófordulóban aratott 1-0-s gyõzelem alkalmával.


A Spurs jobboldali védõje, Kyle Walker elsõ félidõben vétett öngólja jelentette a különbséget a két csapat között a végelszámolásban, és bár Smalling elismeri, hogy a United csapatként még nem találta meg a tökéletes ritmust, az eredmény volt a legfontosabb.

 

Smalling kimagasló teljesítménnyel rukkolt elõ a védelem tengelyében, de nem fukarkodott a dicsérõ szavakkal új csapattársait, különösen Sergio Romerot és Matteo Darmiant illetõen.

 

"Tavaly szerintem jobban játszottunk [a Swansea ellen a nyitónapon], de veszítettünk" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Szerintem a jó állapotunknak köszönhetõen nyertünk a Spurs ellen. Ez egy lépés számunkra a megfelelõ irányba."

 

"Azt gondolom, hogy Sergio maximálisan kivette a részét, hiszen kifutott, kommunikált, uralta a tizenhatosát, és pontosan ez az, amit egy védõ maga mögött akar tudni, mert ha van egy olyan kapusod, aki képes a megfelelõ pillanatban közbeavatkozni, az rengeteg veszélytõl óvja meg a csapatot."

 

"Az új igazolások mind nagyobb erõfeszítés nélkül betudtak illeszkedni, a teljesítményük pedig nagyon jó volt. Darmian a védelem jobboldalán is parádés volt. Jó volt, Sergiotól eltekintve szinte mindegyikük végig tudta velünk dolgozni a felkészülési idõszakot, mert így összetudtak csiszolódni a társakkal, ez pedig azt hiszem meg is mutatkozott."

 

 

Az angol válogatott játékos a mérkõzés elõtt kidõlõ Phil Jones hiányában Daley Blinddel alkotta a Vörös Ördögök belsõ védõkettõsét, a holland teljesítménye pedig lenyûgözte, de kiemelte hogy mindenek felett a három pont begyûjtése lebegett csak a szemük elõtt.

 

"Daley egy sokoldalú futballista" - tette hozzá.

 

"Jól bánik a labdával, és nagyon jól helyezkedik, amire az egyik legnagyobb szüksége van egy középsõ védõnek. Remekül illeszkedett ebbe a pozícióba."

 

"Azt hiszem, hogy volt egy kis idegesség a csapatban - nem minden játékosunknak volt lehetõsége 90 percet végigjátszani a felkészülés során. Az utolsó negyedórában voltak fáradt lábak, de jól védekeztünk, ez pedig meghozta az eredményét."

 

"Tavaly nem igazán sikerült jól kezdenünk az elsõ három mérkõzést figyelembe véve, és utána nagyon kellett felfelé kapaszkodnunk, de szerintem a lefújás utáni ünneplés megmutatta, mennyire fontos volt ez a játékosoknak, ez pedig kulcsfontosságú."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!