Darmian: A PL fizikálisabb, de kevésbé taktikus

A Manchester United új jobboldali bekkje szerint a Premier League fizikálisan jobban igénybe veszi a játékosokat, de kevésbé taktikus, mint a Serie A.


Darmian lenyûgözõ teljesítménnyel rukkolt elõ a Torinotól való átigazolását követõ elsõ három, manchesteri pályára lépése során, de a 25 éves játékos, akinek elmondása szerint könnyû döntés volt a klubhoz csatlakozni, már ilyen rövid idõ alatt felfedezett néhány különbséget az angol, és az olasz futball között.

 

"Amikor hívtak, egy másodpercig se kellett gondolkodnom" - vágta rá a Tuttosport kérdésére.

 

"Lehetetlen lett volna egy ilyen fontos klubot, mint ez, visszautasítani. Elégedett vagyok, hogy meghoztam azt a döntésemet, hogy külföldre igazolok."

 

"Itt a mérkõzések ritmusa sokkal erõsebb. Sokkal jobban igénybe van véve a testünk, a fizikai kontaktusokat sokkal kevésbé torolják meg a bírók, mint Olaszországban, és a játékmegszakítások száma is alacsonyabb."

 

"Sokkal kevésbé taktikus itt a játék. Minden csapat a saját játékát játssza, és a gyõzelemre tör."

 

 

Amikor arról kérdezték, milyen Manchesterben élni, így felelt:

"Jelen pillanatban még mindig hotelben lakom, de már keresem a saját lakásomat."

 

"Lépésrõl-lépésre az angoltudásom is fejlõdik. Egyértelmûen pozitívan sikerült mindkét bemutatkozásom [a Bajnokok Ligájában és a Premier League-ben is]. Minden alkalommal hatalmas érzelmek szabadulnak fel bennem."


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!