Manchester United 0-0 Newcastle United

A Manchester United gyenge helyzetkihasználása miatt nem tudta legyõzni a Newcastle-t otthon.


Louis van Gaal változtatott csapata középpályáján, ezúttal Morgan Schneiderlin társa nem Michael Carrick, hanem Bastian Schweinsteiger lett.

 

Jól kezdtek a hazaiak, ellenfelük térfelén járatták a labdát folyamatosan és sorra alakították ki a helyzeteket. Elõször Memphis Depay lõtt 18 méterrõl kapura, majd a 4. percben Adnan Januzaj kiugratása után Wayne Rooney lõtt kapuba, ám a gól érvénytelen volt, mivel a csatár lesen állt.

 

Két perc múlva Rooney és a német középpályás játszottak össze, ami végén az angol lõtt 25 méterrõl, Krul azonban hárítani tudott. A holland kapus így tett Juan Mata 22 méterrõl leadott szabadrúgásánál is, majd az elsõ negyedóra végén Mata bal alsóba tartó labdáját védte hatalmas mozdulattal a kapus.

 

A 22. percben Depay önzõzött el egy lehetõséget ahelyett, hogy passzolt volna, majd egy perccel késõbb majdnem sokkot kapott az Old Trafford manchesteri része. Mbemba ugyanis kiváló beadást tekert Mitrovic fejére, akit Chris Smalling nem igazán fogott rendesen, a szerb fejese szerencsére a felsõ lécen csattant, így maradt a gólnélküli döntetlen.

 

Majdnem félóra telt el a meccsbõl, amikor Januzaj remekül indította Depay-t, aki még Krult is kicselezte, de végül nem lett semmi a lehetõségbõl, mert a holland szélsõ rosszul passzolt vissza.

 

Az elsõ 25 percnyi manchesteri fölény után a vendégek kicsit összeszedték magukat és kicsit többet volt náluk a labda, mint elõtte, ám komoly helyzetig nem jutottak el. 

 

A félidõ végére még két helyzet maradt, elõször egy baloldali támadás végén Daley Blind tisztázott a hazai kapu elõl, majd Perez lövése kerülte el centikkel Sergio Romero kapuját.

 

Nagyszerû elsõ játékrész után a második félidõ sokkal csendesebben indult, alig akadtak helyzetek. Mezõnyben sokkal többet passzoltak a Vörös Ördögök, de nem igazán találtak utat a Newcastle kapujáig.

 

 

Van Gaal cserére is szánta el magát, Schweinsteiger helyett Carrick folytatta az utolsó 30 percben.

 

Hatvanhárom percet kellett várni az elsõ olyan manchesteri szögletre, ami után helyzet alakult ki, Depay pontrúgása után Smalling érkezett a kapu elé, de nem ért jól a labdába, nem született gól.

 

Az utolsó 20 percre felébredt Van Gaal csapata, Rooney és Mata is lövõhelyzethez jutott, de egyiküknek sem sikerült betalálni. Sõt, a 75. percben Mata remek lövését talán már Krul sem fogta volna, de Depay rossz helyen állt és õ blokkolt.

 

 

Shaw is próbálkozott Schneiderlin jó passza után, de Krul ekkor is a helyén volt.

 

Tíz perc volt hátra, amikor a csereként beálló Hernandez elõtt adódott hatalmas lehetõség, Mata lövése csorgott le egy védõrõl épp a mexikói csatár elé, lövését azonban védte lábbal a holland kapus.

 

A másik csere, Antonio Valencia is lõtt, de Coloccini blokkolt. 

 

A 90. percben Memphis szögletét Smalling fejelte kapufára, a vendégek pedig ebbõl tudtak kontrázni, hárman mehettek két védõre, de szerencsére Cisse elszúrta a lehetõséget.

 

A végén még Carrick lövésébe léptek bele, így maradt a 0-0. Rengeteg helyzete volt a Unitednek, de az utolsó megoldások sosem sikerültek jóra, ezzel a manchesteriek három forduló után már nem 100%-osak.

 

 

Premier League, 3. forduló
Manchester United 0-0 Newcastle United
Old Trafford

 

United: Romero - Darmian(Valencia 76.), Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin, Schweinsteiger(Carrick 58.) - Mata, Januzaj(Hernandez 66.), Depay - Rooney
Nem használt cserék: Johnstone, Herrera, McNair, Young

 

Newcastle: Krul - Mbemba, Taylor, Coloccini, Haidara - Anita, Colback, Perez(Tiote 77.), Wijnaldum, Obertan(Thauvin 68.) - Mitrovic(Cisse 87.)
Nem használt cserék: Darlow, Williamson, De Jong, Aarons

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Darmian, Shaw illetve Haidara, Obertan

 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!