Hargreaves már könnyített edzéseket végez

A középpályás azonban minden bizonnyal kimarad a Bajnokok Ligája 25 fõs keretébõl.


Owen Hargreaves kilátásai nem éppen a legjobbak, egyes információk szerint a Manchester Unitednél nem hosszabbítják meg szerzõdését, valamint a Bajnokok Ligája keretbõl is kimarad.

Sir Alex Fergusonnak mérlegelnie kell, megengedheti-e magának azt a kockázatot, hogy egy olyan játékost nevezzen a keretbe, aki az elmúlt 28 hónapban összesen 6 percet játszott a pályán. Ráadásul az Old Traffordról olyan információk is kiszivárogtak, a korábbi angol válogatott játékos már elvesztette hitét abban, hogy visszatérjen a pályára.

A 25 fõs keretet február 1-ig kell leadni az UEFA-nak és ha Hargreaves hiányozni fog róla, az a 30 éves játékosnak egy újabb nagy érvágás lenne figyelembe véve, hogy szerzõdését így valószínû nem kívánják a júniusi lejárat után meghosszabbítani.

 


Az utóbbi napokban felmerült olyan lehetõség, hogy Owen teljesítmény után kapna bért, vagyis ha nem lép pályára, akkor nem fizetnek neki. Ugyanis 2007-es csatlakozása óta csupán 26 mérkõzésen volt kezdõ, 2008 szeptemberétõl számított idõ alatt pedig csupán csak kétszer került a pályára. Elsõ visszatérése tavaly májusban a Sunderland elleni mérkõzés végén történt, de utána ismét fél évet ki kellett hagynia. Legutóbb novemberben, a Wolverhampton elleni Ligakupa találkozón láthattuk pályán, akkor kezdõként szerepelt, de 5 perc után le kellett cserélni, mivel a térde nem bírta. Ferguson akkor így jellemezte a helyzetet: "Katasztrófa!"

A kezdeti diagnózis alapján hat hetes kiesést jósoltak neki, de már ez tíznél jár, Hargreaves továbbra is kezelés alatt áll, de már könnyített edzéseket végez. Remények szerint legkésõbb a jövõ hét végéig képes lesz Hargo arra, hogy csatlakozzon a csapattársaihoz tréningeken, de a február 1-ig hátralévõ idõ alatt mutatott teljesítménye valószínûleg nem gyõzi meg Fergusont, hogy nevezze a keretbe és pályára léphessen a Marseille ellen február 23-án.

Hargreaves mellett minden bizonnyal Gary Neville sem kerül a keretbe, aki szinte bizonyos, hogy a szezon végén visszavonul, tiszteletére nyáron egy búcsúmérkõzést rendezhetnek. Ferguson nem kívánt beszélni Hargreaves szerzõdésérõl az elõzõ héten, mikor kérdezték róla, de a klub biztosan átgondolja a helyzetet, mert ha továbbra is megkapja a játékos az évi 4 millió fontos fizetését, azzal minden bizonnyal a klub legpazarlóbb igazolása lenne. 

Rafael da Silvát ma hallgatja meg az FA, valószínûleg büntetést is kap a játékos, így a hétvégi bajnokin helyette vagy az a John O'Shea szerepelhet, aki 45 percet játszott már a legutóbbi tartalék bajnokin, vagy Wes Brown, aki iránt több klub is érdeklõdik, ám Ferguson nem szeretné elengedni.

"Nem megy kölcsönbe egy csapathoz sem! Nyilvánvalóan többet szeretne játszani az elsõ csapatban, de a két belsõ védõm szenzációs, a jobb szélen pedig Rafael berobbant idén. Wesre nézve ez sajnálatos, mert nagyon jó védõ és nem fogom engedni, hogy elmenjen."

 


Hargreaves tegnap ünnepelte születésnapját, ezúton is kívánunk neki sok sikert!

Guardian


guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!