Kérdezz-felelek Daley Blinddel

Daley Blind a védõ és középpályás a pálya számos pontján képes megállni a helyét. A holland már elsõ Manchesterben töltött évében is megmutatta sokoldalúságát, a 2015/16-os szezonban pedig úgy fest újfent megállja helyét bárhol is szerepeljen.


Blind tavaly nyáron érkezett az Ajax csapatától, az elmúlt hetekben pedig különösen kiemelkedõ teljesítményt nyújt a védelem tengelyében, ugyanis a United három forduló után még nem kapott gólt a Premier Leagueben.

 

Daley exkluzív interjút adott a United Reviewnak, mely során beszélt a hétvégi Newcastle elleni találkozóról, elsõ Unitednél töltött évérõl, Memphis Depay érkezésérõl, valamint legújabb, védekezõ szerepkörérõl.

 

 

Hogyan értékeled a szezonkezdést?

Boldogok vagyunk. A felkészülés is remekül sikerült, jólszervezett volt és mindannyian megfelelõ erõnléti állapotban vagyunk. Remek mérkõzéseket játszottunk és jól kezdtük a szezont is. Ezen a vonalon kell tovább haladnunk.

 

Említetted a felkészülést. Mennyire volt fontos ez a csapat számára?

Nagyon hasznos, hogy egy idõre együtt utazunk el valahová felkészülni, ahol mérkõzéseket is játszhatunk. Eddig is jó volt a hangulat csapaton belül, de a túra során még erõsebb lett az összetartozás. Ez a szezonkezdésen is meglátszik.

 

Azt szokták mondani, hogy az új játékosok miatt a csapatnak mégjobban össze kell szoknia. Hogy érzed, sikerült a beilleszkedés?

Jól mennek a dolgok. Az új érkezõk nagyon hamar beilleszkedtek. Mindenki segít nekik és úgy érzem, hogy nagyon jól érzik magukat a klubnál, amit öröm látni. Ha megnézzük a mérkõzéseinket, akkor láthatjuk, hogy az új játékosok remekül teljesítenek. Így tudunk tovább építkezni.

 

Az egyik honfitársad, Memphis Depay csatlakozott a nyáron a csapathoz. Sikerült neki is beilleszkednie?

Nagyon könnyen beilleszkedett. Láthatjuk, hogy mennyire tehetséges, erõs és gyors. Egy igazi egyéniség. Meg meri mutatni magát, ami nagyon pozitív dolog és remekül kijön mindenkivel.

 

Te már tudod, hogy milyen érzés itt lenni hosszabb ideje. Milyen tanácsokat adnál neki?

Csak annyit, hogy élvezze amit csinál. Természetesen összpontosítania kell, hogy a legjobb teljesítményt nyújtsa minden nap, az edzéseken és a mérkõzéseken is. Fontos, hogy ne tegye ki magát túl nagy nyomásnak és élvezzen ki minden pillanatot, fõleg amikor az Old Traffordon játszik. Nem is vagyok benne biztos, hogy szükséges õt tanácsokkal ellátni. Õ egy igazi egyéniség. Tudja, hogy mire képes és hisz magában. Egy ilyen klubnál pedig, mint a United ez csak jól sülhet el.

 

Ti ketten csupán kettõ vagytok azon holland játékosok közül, akik a Premier Leagueben játszanak...

Igen, úgy gondolom, hogy ez nagyon jót tesz a holland nemzeti csapatnak. Sok tehetséges és fiatal játékosunk van, akik a Premier Leaguebe jöttek játszani, ami elõnyükre fog válni.

 

A védelem közepén kezdted a szezont és az Aston Villa ellen téged választottak a mérkõzés legjobbjának. Milyen érzés?

Természetesen mindig nagyon jó érzés díjat kapni, hiszen ezért is játszunk. Önbizalmat ad és láthatom, hogy amit csinálok az jó.

 

Az elõzõ szezonban a pálya más részein kaptál lehetõséget. Mi a legnagyobb kihívás számodra most a védelem tengelyében?

Minden posztnak megvannak a saját feladatai. Tudnod kell minden helyzetben, hogy mit kell tenned és a különbözõ szituációkban ezt kell alkalmaznod. Játszottam már korábban is ebben a szerpkörben és gyorsan tudok alkalmazkodni. Csak arra öszpontosítok, hogy amit csinálok az a legjobb legyen a csapatnak. Az Aston Villa elleni mérkõzésen kapott díj pedig a visszajelzés számomra, hogy jó az irány. Ezt akarom folytatni.

 

A második szezonodat töltöd a Unitednél. Mi az, amit emgtanultál a Unitedrõl az elõzõ évben?

Nehéz kérdés. Igazából amit megtanultam az egy olyan dolog, amit az elejétõl kezdve már láttam, hogy milyen nagy a Manchester United. Láttam azt, hogy még az otthontól távol is mennyi szurkoló kíváncsi a mérkõzésekre. Hihetetlen. Soha nem láttam ehhez foghatót életemben.

 

Más gondolatokkal vágtál bele a második szezonba? Milyen célokat tûztél ki magad elé az elõzõhöz képest?

Igen, határozottan más elképzeléseim vannak. Tudom, hogy mi az a plusz, amit a szurkolók és a csapat vár. Úgy gondolom, hogy jó szezonom lesz és szeretnék építkezni az elõzõbõl. De én az a fickó vagyok, aki napról napra él és mindig a következõ mérkõzésre fókuszálok. Szeretnék fitt maradni és folyamatosan javulni. Szeretnék sokat játszani és segíteni a csapatot bárhol is legyen rám szükség. Ez a legfontosabb dolog.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!