A játékrendszer a hibás, nem Rooney

Wayne Rooney szenvedése Louis van Gaal Manchester Unitednél alkalmazott játékrendszerének köszönhetõ, állítja a Sky Sports szakértõje, Charlie Nicholas.


Rooney góltalansága immáron 10 mérkõzést számlál, annak ellenére, hogy korábbi, árnyékék, illetve hátravont középpályás posztjáról most elõrébb tolva, középcsatárként játszik.

 

Azonban a Premier League eddig eltelt fordulóiban mutatott enervált teljesítményeit ért kritikák ellenére a Sky Sports Soccer Saturday címû mûsorának szakértõje, Nicholas hiszi, hogy a 29 éves támadó - aki legutóbb április 4-én tudott eredményes lenni - a játékrendszer áldozata, amely túlzottan elszigeteli a középcsatárt.

 

"A rendszerrel, Van Gaal játékrendszerével van a probléma" - mondta Nicholas a ma esti, Club Brugge elleni Bajnokok Ligája play-off visszavágót megelõzõen.

 

"Emlékszem még korábbról, amikor az Arsenal a Barcelona ellen játszott a Wembleyben, és Van Gaal volt a katalánok edzõje. Balszélen játszatta Rivandot, [Patrick] Kluivert volt középen, jobboldalra pedig Figo volt kitolva. Szereti széthúzni a játékot. Így próbál területet biztosítani a gyors játékosai számára, de ez ezzel együtt azt is jelentheti, hogy a középcsatár elszigetelõdhet."

 

"Rooney nem az a fajta játékos, akivel célfutballt lehet játszani. Képes középcsatárt játszani, de nem tud célemberként funkcionálni, jelenleg a kiszolgálása pedig pocsék."

 

 

"Amíg nem azonosítják be pontosan a középpályások kilétét - legyen az Juan Mata, Memphis, Ander Herrera vagy bárki más, addig a két szûrõjátékos jelenléte nem fekszik Wayne-nek."

 

"Ez a rendszer hibája, nem pedig Wayne-é."

 

"Ha nem kap gyors segítséget, és csak esetenként találják meg passzokkal, addig játékon kívül lesz."

 

"Számomra Wayne Rooney olyan játékos, akit folyamatos kihívások elé kell állítani. Ha én lennék a menedzsere, mentálisan minden héten így tennék vele. Mire gondol? Hogyan lesz képes játszani ezen a héten? Mi történik, ha hátravontabban játszik? Kihívásokra van szüksége; Wayne imádja a kihívásokat."

 

"Õ próbálkozik, amennyire keményen csak tud, de a stílus nem fekszik neki."

 

Van Gaal felfedte, ebben a szezonban Maroaune Fellainire - aki csapata harmadik gólját szerezte múlt héten a Club Brugge elleni 3-1-es gyõzelem során - mint támadóra számít, legyen az az árnyékék posztja, vagy éppen középcsatár.

 

"Képes 9-es, vagy 10-es pozícióban is játszani, de emellett 6-os és 8-as is tud lenni. Vettünk játékosokat a középpályára és mostmár 9-es, vagy 10-es ként tekintek Marouane-re. Több gólt is szerzett nekünk az elõzõ szezonban ezeken a posztokon és nagyon jól mozog a támadó harmadban, amibõl profitálni tudunk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!