Club Brugge 0-4 Manchester United

A Manchester United 7-1-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája csoportkörébe. Oda, ahol lennie kell!


Louis van Gaal teljesen kicserélte középpályájának közepét az elõzõ mérkõzéshez képest, mindkét "Sch" pihent, a kezdõben pedig Michael Carrick és Ander Herrera kapott helyet.

 

Sajnos az idõjárás nem volt kegyes, hiszen szakadó esõben játszották a találkozó elejét. Talán ez is közrejátszott abban, hogy az elsõ 15 perc igen botrányosra sikerült, bár inkább a manchesteri játékosok hozzáállása volt a döntõ tényezõ ebben. Ugyanis többen vállalhatatlan mentalitással lézengtek a gyepen, ráadásul rengeteg hibát is vétettek.

 

Nem is volt véletlen, hogy a 17. percben, egy elképesztõen gyenge átadás után Herrera leordította Memphis Depay-t.

 

Szerencsére a holland három perccel késõbb megmutatta, hogy képes õ pontosan is passzolni. Memphis befelé indult meg, majd csodálatosan tálalt Wayne Rooney elé, aki 9 méterrõl a kapus fölött talált a kapuba

 

A gól jót tett a találkozónak, hiszen a hazaiaknak feljebb kellett lépniük, így a Vörös Ördögök elõtt nagyobb területek nyíltak meg. Egyre több helyzet alakult ki, bár sem Herrera, sem Mata lövése nem jutott a hálóba.

 

A 34. percben Depay rázta le védõjét és ment kapu felé, lövését azonban blokkolták. Hatalmas lehetõség volt.

 

A félidõ végéhez közeledve éledezett a Brugge, Claudemir fejese még nem jelentett veszélyt, de De Sutter 19 méteres löketénél már nagyot kellett hárítania Sergio Romerónak. A 42. percben Daley Blind majdnem bevette saját kapuját, de fejese végül elkerülte a vendégek kapuját. Az ajándék szögletbõl majdnem egyenlített a belga csapat, Vazquez pontrúgását a röviden csúsztatták meg, a hosszún érkezett Diaby, de centikkel lemaradt a labdáról.

 

Két perccel a félidõ lefújása elõtt Diaby ugrott ki a védõk - akik ezen idõszakban nagyon nem tudták lesre állítani ellenfeleiket - között, már csak a kapussal kellett megharcolnia, Romero azonban megnyerte a párharcot azzal, hogy kiválóan vetõdött el és paskolt a játékszerbe, ami után a védõk is visszaértek és smegállították a támadást.

 

A második félidei hozzáállás sokkal jobb volt, aminek meg is lett az eredménye, hiszen szûk 20 perc alatt elrendezte a meccs sorsát Van Gaal csapata. 

 

Már a 48. percben gólnak örülhettünk, Depay passzolt Herrerához, aki lõhetett volna, de inkább áttette Rooney-hoz, akinek nem volt nehéz dolga, 0-2

 

Hat perccel késõbb Herrera tüzelt, de Bolat hárítani tudott, ez azonban egy perccel késõbb már nem sikerült a kapusnak, miután Juan Mata kiváló átadása után ismét a csapatkapitány volt eredményes, ezzel már mesterhármasnál járt.

 

 

Sõt, a négy is megszülethetett volna, de Rooney hatalmas helyzetben hibázott, így csak szöglet lett a lehetõségbõl.

 

Mata a 62. percben még egy remek tekerést mutathatott a találkozón, utána Ashley Young váltotta õt. Egy percre rá a másik csere, Bastian Schweinteiger elképesztõ labdát osztott Herrerának, aki köszönte szépen és kapuba lõtt 21 méterrõl a kirohanó kapus mellett, 0-4.

 

A gyorsan bekapott gólok padlóra küldték pár percre a hazaiakat, úgy tûnt, még hamar kaphatnak 1-2 gólt, ám néhány perc alatt kicsit sikerült összeszedniük magukat Vazquezéknek, de ma - és egyébként mindig - a United teljesen más kategóriát képviselt.

 

Javier Hernandez is lehetõséget kapott, aki egy fejes után tizenegyest is lõhetett, de sajnos a mexikói csatár a lövés pillanatában terry-zett egyet (elcsúszott), így kimaradt a büntetõ.

 

Ám közben azért Vanaken is bemutatkozott a másik kapu elõtt, 20 méterrõl hatalmas bombával találta telibe a felsõ lécet. A Unitednek szerencséje volt ezúttal, hogy nem kapott gólt.

 

Az utolsó percben Young nagyszerû centerezését Hernandez lõtte a kapu torkából csúnyán fölé. A csatár nem ma növelte önbizalmát...

 

 

A Vörös Ördögök simán jutottak tovább a párharcból és várhatják a holnapi sorsolást.

 

 

Bajnokok Ligája selejtezõ, visszavágó
Club Brugge 0-4 Manchester United
Jan Breydel Stadion


Club Brugge: Bolat - De Fauw, Castelletto, Duarte, De Bock - Vormer, Claudemir, Vazquez(Vanaken 62.), Diaby(Dierckx 63.), de Sutter - Bolingoli
Nem használt cserék: Bruzese, Meunier, Cools, De Smul, Oulare

 

Manchester United: Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Carrick, Herrera(Hernandez 64.) - Januzaj(Schweinsteiger 46.), Mata(Young 62.), Depay, Rooney
Nem használt cserék: Johnstone, McNair, Schneiderlin, Fellaini

 

Gólszerzõ: Rooney 20', 49', 57', Herrera 63'

 

Sárga lap: Claudemir, Vormer illetve Herrera

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!