Van Gaal: Romero formája lenyûgözõ

Sergio Romero kiváló formában védte kapuját a United elsõ öt szezonbéli mérkõzésén, így nem meglepõ, hogy Louis van Gaal rendkívül elégedett az argentin portással.


Romero a felkészülési idõszak végén csatlakozott a Vörös Ördögökhöz Amerikában, mindössze egy héttel a Premier League kezdete elõtt. Annak ellenére, hogy rövid idõt töltött a csapattal egybõl a mélyvízbe dobták és a Tottenham elleni találkozón már debütált is a kapuban. Az argentin hálóõr azóta õrzi helyét a kezdõben és úgy látszik, hogy a védelem is megszilárdult elõtte.

 

 

"Sok mérkõzést játszott a Copa Americán, ezért is mertem a kezdõbe nevezni" - mondta Louis van Gaal a döntésével kapcsolatban. "Nem volt könnyû számára az elsõ mérkõzésen egybõl megérezni az összhangot a játékosokkal."

 

"Speciális edzéséket tartottunk számára és a többi új játékos számára is. Rengeteg figyelmet szenteltünk arra, hogy leküzdjék a nehézségeket. Nem vagyok meglepve, hogy megállta a helyét. És tudjuk nagyon jól, hogy a védekezés már a támadóinknál elkezdõdik. Már az elõzõ szezonban is látszott, hogy jól fog mûködni a védelmünk."

 

 

"Nem meglepõ számomra, hogy jó formában van. Ezért igazoltuk le" - mondta Van Gaal. "Ha nem így lenne, akkor nem lenne itt. Ha játékost veszel, akkor természetesen vannak bizonyos elvárások. Többnyire olyanok, hogy adott játékos mit tud hozzátenni a csapat játékához."

 

Lenyûgözõ mutató, hogy a Vörös Ördögök négy mérkõzésükön nem kaptak gólt. Csupán egyetlen alkalommal találtak be Romero kapujába, az is egy szerencsétlen mozdulatból született találat volt a Club Brugge elleni mérkõzésen. A menedzser elégedett a statisztikával ám elmondta, hogy igazából még nem volt kemény feladat elé állítva kapusa. Viszont határozottan kijelentette, hogy játékosa meg fog birkózni a Premier League nehézségeivel.

 

 

"Nem volt sok dolga, mert mostanáig nem igazán engedtük az ellenfeleinket kapura lõni. Nagyon jól avatkozik játékba, amikor kell, de ha jól emlékszem igazán nagyot csak a Brugge ellen kellett védeni, mikor 1-0-ra vezettünk, valamint a Tottenham ellen is voltak szép megmozdulásai. Az, hogy még nem tudta megmutatni, hogy mire is képes pedig egy hatalmas dícséret a csapat számára."

 

Romero a vasárnapi találkozón is minden bizonnyal a kezdõben kaphat helyet, mely találkozót viszont Adnan Januzaj sérülés miatt kénytelen lesz kihagyni.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!