Van Gaal: Darmian megérte az árát

Bár Matteo Darmian még csak öt hivatalos mérkõzést játszott a Manchester Unitedben Louis van Gaal biztos benne, hogy a Torinóból érkezõ olasz játékos az egyik legjobb nyári igazolása, aki megéri az árát.


A 25 éves válogatott játékos július 11-én csatlakozott a Vörös Ördögökhöz. Azóta bebiztosította helyét a kezdõcsapatban a védelem jobb oldalán lenyûgözõ teljesítményével a Premier League és a Bajnokok Ligája találkozókon egyaránt.

 

Darmiant hamar a szívükbe zárták a Manchester United szurkolói, akik már egykori legendájukhoz, Gary Neville-hez hasonlítják az olaszt, ami hatalmas megtiszteltetés. 

 

 

Louis van Gaal az Aon Trainig Complexben adott interjút, mely során az újságírók arról is faggatták, hogy véleménye szerint Darmian jó példa-e arra, hogy a minõségi játékost nem feltétlen az ára határozza meg.

 

"Nagyon örülök, hogy önök észrevették ezt, mert amikor leigazoltuk Matteot, akkor nem ezt olvastam" - mutatott rá a lényegre Van Gaal. "Nem volt sztárjátékos Olaszországban. Egy feltörekvõ csillag, aki talán egy kicsit késõbb érõ típus, de sztárjátékosokat meg nem könnyû igazolni."

 

"Õ egy igazi full-back. Elsõdleges feladata a védekezés, másodlagos pedig az építkezés" - mondta a menedzser. "Harmadlagos feladata pedig a támadások segítése és lehetõségek kidolgozása a többi játékossal karöltve. Például jelen esetben Juan Mata játszik az õ oldalán, vele kell összedolgoznia. Neki az a feladata, hogy összedolgozzanak és ebbõl helyzetek adódjanak. Ez egy full-back profilja a Manchester Unitednél."

 

Darmian jelenleg élete elsõ walesi kirándulására készül a Swansea ellen, amely Van Gaal szerint egy új kihívás lesz játékosa számára. "A mérkõzés folyamán Moreno ellen kell majd megállnia a helyét, aki egy nagyon jó játékos. Ez egy nagy teszt lesz számára. Eddig teljesítette az elvárásaimat."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!