Swansea City 2-1 Manchester United

Bár a Vörös Ördögök megszerezték a vezetést Wales-ben, végül kikaptak a Swansea-tól.


Nem várt könnyû mérkõzés a manchesteriekre, és ez már az elsõ 10 perc során bebizonyosodott. Bár a United két perc alatt két lehetõséghez is jutott - elõbb Memphis Depay lõtt 21 méterrõl szabadrúgást, amit Fabianski védett, majd Juan Mata lõtt kapu fölé - a Swansea rendkívül jól, fegyelmezetten védekezett és bár nem tudták saját, sokpasszos játékukat játszani, berendezkedtek a kontrákra, amiket a meccs nagy részében remekül meg is komponáltak.

 

A két korai helyzet után a találkozó 19. percében Wayne Rooney kapott óriási kiugratást Luke Shaw-tól, a csatár azonban lövés helyett cselezni próbált, ez lett a veszte, Williams szerelte õt.

 

A 21. percben Ander Herrera passzolt honfitársához, Matához, aki 9 méterrõl lõtt a kapu mellé.

 

Eltelt a félidõ fele, amikorra felébredtek a hazaiak. Elõbb Daley Blind botrányos helyezkedése után Gomis lõtt kapu mellé, majd Shelvey szabadrúgása után a wales-iek csatára sarokkal tette le Sigurdssonnak, aki tüzelt, de a labda centikkel elsuhant a hosszú alsó mellett.

 

A 27. percben közel járt a gólhoz Gomis. Elõbb bolondot csinált Blindbõl, majd Chris Smalling mellett megtolta a játékszert és lõtt, ám az a kapufán csattant.

 

Három perccel késõbb el elõrefejelt labdát Rooney próbált kapura tenni, de hét méterrõl az égbe vágta azt. Nem sokkal késõbb ismét a csapatkapitány elõtt adódott lehetõség, át akarta ívelni Fabianksit, aki azonban könnyedén fogta a próbálkozást.

 

A szünet elõtt még Herrera próbálkozhatott, de õ sem talált kaput, így maradt a gólnélküli döntetlen.

 

Fordulás után gyorsan megszerezte a vezetést Louis van Gaal csapata, Shaw beadása után Rooney talán még hozzáért a labdához, ami Mata elé került, a spanyol közelrõl kíméletlenül bevágta a léc alá, 0-1!!!

 

 

Hat perc telt el a második játékrészbõl, amikor Depay jobbról lõtt középre, Williams elég sután ért a labdába, de szerencséjére Fabianski védett, így nem született öngól.

 

A 60. percben Herrera adott forintos labdát Matának, a spanyol lövését azonban fogta a hazaiak kapusa. Egy perc múlva viszont már a másik kapuban volt a labda. Sigurdsson nagyszerû beadását az üresen álló Ayew bólintotta a hálóba, ezzel egyenlített a Swansea.

 

Sõt, öt perc múlva már a vezetést is átvette a Monk-csapat, Ayew csodás passzt osztott Gomis-nak, aki Romero alatt a kapuba lõtt, 2-1.

 

Van Gaal cserélt, Michael Carrick és Ashley Young is beállt, de a frissítés ellenére sem lett veszélyesebb a manchesteri alakulat. Az utolsó 15 percre Marouane Fellainit is pályára küldte a holland menedzser, ám az ívelgetõs taktika sem hozott sikert.

 

Sõt, egy óriási helyzet pont nem ívelés után alakult ki a hazai kapu elõtt, ugyanis Rooney két jó csel után a kapussal találta magát szemben, ám eltöketlenkedte a lehetõséget, Williams visszaért és szerelte õt. A United csapatkapitánya büntetõt reklamált, de igen erõs ítélet lett volna az.

 

Nagy fogadkozások ellenére a United továbbra is nagyon gyenge támadójátékot produkál az angol bajnokságban és bár egy gólt megint sikerült szereznie, ezúttal kapott kettõt, így már nem veretlen.

 

 


Premier League, 4. forduló
Swansea City 2-1 Manchester United
Liverty Stadium, 20828 nézõ

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Swansea: Fabianski - Naughton, Fernandez, Williams, Taylor - Cork, Shelvey(Bartley 89.) - Ayew, Sigurdsson, Routledge(Ki 58.) - Gomis(Eder 81.)
Nem használt cserék: Nordfeldt, Rangel, Tabanou, Dyer

 

United: Romero - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Schneiderlin(Carrick 70.), Schweinsteiger - Mata(Young 70.), Herrera(Fellaini 77.), Depay - Rooney
Nem használt cserék: Johnstone, McNair, Valencia, Hernandez

 

Gólszerzõ: Ayew 61', Gomis 66' illetve Mata 49'

 

Sárga lap: Routledge, Shelvey illetve Schneiderlin, Depay

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!