McLeish: A United baljós elõjelû formában van

A Birmingham City menedzsere, Alex McLeish szerint a Manchester United képes lehet megismételni az Arsenal rekordját, és veretlen maradhat az egész szezonban a Premier Leagueben.


A skót menedzser szerint "baljós elõjelnek" kell venni, hogy a Vörös Ördögök idén még nem ízlelték meg a bajnokságban a vereség ízét, annak ellenére, hogy a szezon elején sok csalódásban volt részük az elvesztegetett gyõzelmek miatt.

 

Emellett úgy gondolja, egykori edzõje, Sir Alex Ferguson, aki még az Aberdeennél volt mentora, lehet a döntõ faktor a bajnoki címért folyó versenyfutásban, tapasztalata okán.

 

"Szerintem nem sok jóval kecsegtet az a tény, hogy a bajnokság ezen szakaszáig nem élték át a vereség kellemetlen élményét, és a formájuk a jelenlegihez képest csak javulni fog" - kezdte McLeish, aki csapatával szombaton az Old Traffordra látogat.

 

"Valószínûleg sokkalta jobban összeálltak, mint a szezon elején, amikor még döcögõsen ment a szekerük, és becsúszott egy-két döntetlen is."

 

"Lenyûgözõ, hogy eddig veretlenek tudtak maradni, és szerintem ennél csak jobban fognak majd játszani a késõbbiekben."

 

 

Amikor arról kérdezték, vajon képes lehet-e a Manchester United egészen a szezon végéig megtartani veretlenségét, McLeish így felelt: "Természetes igen, képesek lehetnek rá. Ennél nagyobb sikert nem is érhetnének el."

 

"A bajnoki cím szempontjából ez egy nagyon kiélezett szezon, azonban a Manchester United rendelkezik az ehhez a helyzethez szükséges tapasztalattal. Nincs olyan ember, aki több tapasztalattal rendelkezne, mint Sir Alex Ferguson, abban, hogy miként rázza fel csapatát a januári nagy hajtás után a végsõ periódusra."

 

McLeish természetesen nem felejtkezett meg arról, hogy fiaival a hétvégén az Old Traffordon van jelenésük, ezért arra bíztatta õket, hogy vegyél fel a harcot a Vörös Ördögökkel.

 

"Tudjuk, hogy az Old Traffordon egyetlen egy csapatnak sincs könnyû dolga, de a játékosaim számára ez egy nagy kihívás lesz" - tette hozzá.

 

"Ez egy fantasztikus stadion, és a nyomás nem rajtunk lesz, mivel nem mi vagyunk a mérkõzés esélyesei."

 

"De úgy nem érdemes kikelni az ágyból, hogy nem hiszel abban, hogy elérhetsz valamit."

 

"Úgy kell odamennünk, hogy hiszünk abban, meglephetjük õket, és ezzel együtt mindenkit."

 

"Nagy kiváltság a fiúknak, hogy profiként futballozhatnak hétrõl-hétre, és az csak külön növelheti az ambíciójukat, hogy olyan helyeken játszhatnak, mint az Old Trafford."

 

 

A birminghamiek kapusa, Ben Foster elõször térhet vissza ellenfélként az Old Traffordra, miután a nyáron 6 millió fontért csapatot váltó portás felépült ujjsérülésébõl.

 

Bár Ferguson most új kapus után kutat, Alex McLeish szerint nem lehet megkérdõjelezni korábbi döntését, amelyben elengedte Fostert Manchesterbõl.

 

"Biztos vagyok benne, hogy Ben már nagyon várja a visszatérést. Remélhetõleg nem lesz túl sok dolga a mérkõzésen."

 

"Sir Alex egészen egyszerûen úgy érezte, hogy nem tudja tovább visszatartani Ben-t, aki égett a vágytól, hogy állandó játéklehetõséget kaphasson."

 

"Ez a döntés nagyon sokat kamatozott Ben számára, ez nem kérdéses. Kimagasló formának örvend, ezt pedig állandósítani tudta."

 

"Sir Alex Ferguson már nagyon régóta van ebben a szakmában. Nehéz lenne azt mondani, hogy rössz döntést hozott, amikor elengedte hozzánk Ben-t."

 

"Biztos vagyok benne, hogy a Manchester United megfogja találni Edwin van der Sar megfelelõ helyettesét, amikor a holland kapuvédõ visszavonul." 

 

TEAMtalk

 


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!