Vörös Ördögök a válogatottban

Valószínûleg a Manchester United játékosai közül az új szerzemény, Anthony Martial várja leginkább a hétvégét, ugyanis a francia válogatott keretének tagjaként bemutatkozhat a nemzeti csapatban.


Miután a futballvilág szeme rá szegezõdött az utóbbi napokban, Anthony Martial a Les Bleus tagjaként tehet mélyebb benyomást pénteken a Portugália, hétfõn pedig a Szerbia elleni barátságos mérkõzésen. Martial mindezt egy másik nyári, manchesteri szerzeménny, Morgan Schneiderlin társaságában teheti meg, aki remek szezonkezdete után kapott behívót.

 

 

Danny Blind, Daley Blind édesapja elõször ül majd a holland válogatott kispadján a csütörtöki, Izland elleni Európa-bajnoki selejtezõn, amelyen fia mellett Memphis Depay is szerephez juthat. A hollandokra emellett egy törökországi, idegenbeli túra is vár vasárnap.

 

E közben Anglia tovább növelné elõnyét az E-csoport élén, amikor San Marino, majd a második helyezett Svájc gárdájával csapnak össze. Wayne Rooney, Michael Carrick, Chris Smalling, és Luke Shaw is pályára léphet majd, míg James Wilson és Ro-Shaun Williams a Háromoroszlánosok U21-es, illetve U18-as gárdájában bizonyíthat.

 

David de Gea és Juan Mata is tagja Vicente de Bosque spanyol válogatott keretének a Szlovákia és Macedónia elleni selejtezõkre. Az elsõ mérkõzés igen különleges lesz Matának, amelyrõl szokásos hétfõi blogjában így írt:

"A héten meghívót kaptam hazám válogatottjába. Mindig jó érzéssel tölt el, ha Spanyolországot képviselhetem. Most Szlovákia és Macedónia ellen tehetem ezt. Ráadásul az elsõ mérkõzésen mindezt Oviedoban, a Carlos Tartiere-ben tehetem meg, abban a stadionban, amelybe jártam a Real Oviedo meccseit nézni, amíg Asztúriában éltem. Nagyon különleges nap lesz számomra. Remélem, hogy gyõzni tudunk és bebiztosítjuk helyünket a franciaországi Európa-bajnokságon. Szeretnénk ott lenni és megvédeni a címünket."

 

 

Másutt a nyári igazolások, Bastian Schweinsteiger és Matteo Darmian is bekerült hazája válogatott keretébe. Németország csapatkapitánya, Schweinsteiger pénteken elõbb Lengyelország ellen szeretné gyõzelemre vezetni övéit, majd a világbajnok gárda Skóciának veszi az irányt, és hétfõn a Hampden Parkban lépnek fel. Közben Darmian abban reménykedhet, hogy a jó szezonkezdet kezdõcsapatbeli helyet ér majd számára az olaszok Málta, és Bulgária elleni összecsapásain.

 

Belgium két manchesteri érintettségû játékosa, Marouane Fellaini és Adnan Januzaj is szeretné kivenni a részét a Bosznia & Hercegovina és Ciprus elleni selejtezõkbõl, míg Paddy McNair a Feröer-szigetek és Magyarország elleni sorsdöntõ mérkõzésekre készülhet Észak-Írországgal.

 

A jövõ héten a United dél-amerikai kontingense is érintett lesz válogatott szinten. Marcos Rojo és Sergio Romero valószínûleg kezdõként lép majd pályára Argentína Houstonban rendezett barátságos mérkõzésén Bolívia ellen, míg Antonio Valencia kedden Honduras ellen léphet pályára Ecuador színeiben.

 

Az ifjú Andreas Pereira folytathatja remek válogatottbeli szereplését, miután bekerült a brazul U23-as keretbe, akikkel kedden, Franciaország ellen játszanak majd barátságos mérkõzést.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!