Rooney kétszer utasította vissza a Unitedet

Az angol csapatkapitányra elõször az Everton U14-es együttesében figyeltek fel a Vörös Ördögök, azonban két megkeresésüket is visszautasította, mielõtt 2004-ben az Old Traffordra igazolt volna.


Mindezt Sir Alex Ferguson fedte fel, aki a 2004-es, nyári átigazolási idõszak utolsó napján szerzõdtette Rooneyt 25.6 millió fontért.

 

Rooneyra a Manchester United tartalék csapatának egykori edzõje, Jim Ryan figyelt fel, amikor a csatár az Everton U14-es együttesében lépett pályára.

 

"Jim Ryan visszajött a 14 év alatti akadémiai csapatunk egyik mérkõzésérõl, és azt mondta, 'láttam egy játékost', majd mondta, hogy Wayne Rooney-nak hívják, és megpróbáltuk megszerezni, mert van egy átigazolási idõszak a szezon végén - egy hetes idõszak - amikor megkereshetünk fiúkat egy másik klubtól, hogy jöjjenek a mi akadémiánkra" - mondta Ferguson az ITV-nek.

 

"Azonban a fiú az Evertonban akart maradni - abban az idõben a klub bûvöletében élt, és õ egy Everton-szurkoló."

 

 

"Amikor 16 éves lett, újra megpróbáltuk leigazolni. Megkerestük, hogy 16 évesen csatlakozzon hozzánk, de újra visszautasított minket. Aztán szerintem mindenki látta az összefoglalóját, hogy milyen gólt szerzett az Arsenal ellen. Ez pedig teljesen egyértelmûen megerõsítette azt, amit Jim Ryan mondott róla. Ekkor pedig eldõlt, hogy a Manchester United játékosa lesz."

 

Ferguson visszaelmékezése szerint akkor dõlt el véglegesen Rooney leigazolása, amikor a jelenlegi manchesteri csapatkapitány 2004. februárjában csereként beállt az Evertonba az Arsenal elleni 4-3-re elveszített bajnokin.

 

"Kihagyott egy óriási ziccert azon a mérkõzésen. De még csak 17 évesen állt be" - tette hozzá.

 

"Ezt követõen az akkori segítõm, Walter Smith azt mondta, 'meg kell szereznünk ezt a gyereket, meg kell szereznünk', ez pedig elindította a megszerzésének a folyamatát."

 

"Igazából az Everton elleni meccsünk után az irodámban ütöttük nyélbe a dolgot. Ott volt Bill Kenwright, Maurice Watkins, és David Moyes is, akik alkudoztak az árról, majd végül megszereztük."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!