Manchester United 3-1 Liverpool

A Vörös Ördögök Blind, Herrera és Martial góljainak köszönhetõen legyõzték az õsi rivális Liverpool csapatát.


A Liverpool kezdte a mérkõzést és egybõl próbálták nyomás elé helyezni a hazaiakat, azonban a 2. perctõl már a United játéka érvényesült.

 

A 7. percben egy felívelt labdát húzott le Mignolet, majd rágurította Mata lábára, aki lekészítette Fellaininek, a belga azonban az üres kapu fölé lõtt. Egy perccel késõbb Memphis adott be a bal oldalról, azonban Mignolet kapujából kivetõdve ütötte el Fellaini feje elõl a labdát. A 11. percben Gomez mögé belõtt labdát Darmian laposan középre lõtte, azonban az Fellainitól elpattant így elhalt a támadás.

 

Az eddig eltelt tizenöt perc alapján 65%-35% volt a labdabirtoklás a hazaiak javára, azonban a labdatartó, óvatos játék nem hordozott különösebb veszélyt magával.

 

 

A 19. percben már a vendégek is eljutottak a kapuig, egy balról belõtt labdát Shaw fejelt ki, az érkezõ Clyne futtából mellé lõtt. Három perccel késõbb Memphis indult meg, azonban lövését blokkolták.

 

A 25. percben egy gyorsan elvégzett szabadrúgást követõen Memphis nagyon távolról, nagyon mellé lõtt.

 

A szünetben változtattak a Vörös Ördögök, Young érkezett Memphis helyére.

 

A 48. percben Young cselezett a bal szélen, miután kiosztott egy kötényt Clyne-nak, a hátvéd még épp a tizenhatos vonala elõtt szabálytalankodott, sárga lapot érõen. A szabadrúgást Mata készítette le második hullámban érkezõ Blindnek lövésre, a holland pedig védhetetlenül lõtt a kapu jobb oldalába, 1-0!

 

Az 56. percben De Gea húzta le Clyne beadását, azonban a spanyol kapus nagyon rosszul próbált felszabadítani így az ajándékba adott helyzet végén Smalling a kapu torkából mentett. Egy perccel késõbb Ings lövését védte óriási bravúrral De Gea.

 

A 60. percben Schweinsteiger felívelt labdáját Fellaini szerezte meg, Lovren buktatta, így nagyjából 25 méterrõl végezhetett el a hazai csapat szabadrúgást, amit Young lõtt kapu fölé.

 

A 64. percben Darmian szerelt Benteke elõl, az ezt követõ szögletet Blind épp hogy a gólvonal elõl mentette.

 

A 65. percben Matat váltva bemutatkozott Anthony Martial.

 

A 70. percben Carrick ugratta ki Herrerat, Gomez pedig egyértelmûen a spanyol lábát találta el, így a játékvezetõ büntetõt ítélt. A labda mögé a sértett állt, aki tökéletes magabiztossággal a léc alá vágta a labdát, 2-0!

 

A 72. percben Carrick helyére a másik francia játékosunk, Schneiderlin lépett pályára. Egy perccel késõbb Darmian szabálytalankodott sárga lapot érõen a tizenhatos sarkánál. A szabadrúgást Milner lõtte jócskán kapu fölé. Három perc elteltével Milner beadását Benteke fejelte fölé.

 

Az utóbbi percekben magára húzta ellenfelét a United, melynek következtében a 84. percben Ibe tört be jobbról a tizenhatoson belülre, ballal eltekerte a hosszúra, azonban De Gea hatalmas bravúrral hárított. A szöglet után átkerült a labda a túloldalra, Ibe beadását Blind csúsztatta meg középen, azonban a felszabadító fejese rövidnek bizonyult és Benteke 12 méterrõl ollózó mozdulattal 2-1-re módosította az állást.

 

Két perccel késõbb azonban fiatal francia csatárunk, Martial a bal szélrõl megindult, három védõ között betört a tizehatoson belülre és okosan a hosszúba gurította a labdát, 3-1!

 

Ez a gól végleg megnyugtatta a csapatot, így a hátralévõ idõben járatták a labdát, így végül magabiztos gyõzelmet arattak.

 

 

 

Premier League 5. forduló
Manchester United 3-1 Liverpool
Old Trafford, 75347 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

Manchester United: De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Shaw - Carrick (Schneiderlin 72.), Schweinsteiger - Mata (Martial 65.), Herrera, Memphis (Young 46.) - Fellaini

Nem használt cserék: Romero, McNair, Rojo, Valencia

 

Liverpool: Mignolet - Clyne, Skrtel, Lovren, Gomez - Can, Lucas Leiva (Moreno 88.), Milner - Ings (Origi 74.), Benteke, Firmino (Ibe 65.)

Nem használt cserék: Bogdán, Sakho, Touré, Rossiter

 

Gólszerzõ: Blind 49', Herrera 70' (Büntetõ), Martial 86' illetve Benteke 84'

 

Sárga lap: Darmian 73' illetve Clyne 48', Milner 75'


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!