PSV Eindhoven 2-1 Manchester United

A Manchester United mai estéje nem sikerült jóra. 2-1-re kikapott Eindhovenben, ráadásul hónapokra elvesztette Luke Shaw-t.


Louis van Gaal merészet húzott, hiszen Bastian Schweinsteiger mellé azt az Ander Herrerát tette be szûrõnek, akinek nem ez a tökéletes posztja. A támadó felfogású felállás ellenére a Manchesteriek a találkozó elején elég álmosan teljesítettek és el sem jutottak a kapuig.

 

Az elsõ 15 perc végén Luke Shaw iramodott meg, négy védõn átment ám mielõtt lõtt volna, Moreno határozottan érkezett és becsúszva szerelt. Sajnos a szerelés igen szerencsétlenre sikerült, hiszen Shaw lent maradt a füvön. Nyolc percen át ápolták a védõt, mire hordágyra tudták tenni. Az elsõdleges reakciók arra adtak következtetést, hogy nagy a baj, Shaw lába a hírek szerint eltört, így hónapokat fog kihagyni.

 

Van Gaal felküldte a pályára Marcos Rojót, aki a védelem közepére állt be, Daley Blind pedig kiment Shaw helyére.

 

Kezdtek ébredezni a csapatok, a PSV leginkább gyors ellentámadásokkal próbálkozott, de folyamatosan lesre futottak támadói, míg a Vörös Ördögök egyre nagyobb tempóra kapcsoltak.

 

A 38. percben Juan Mata jobboldali szabadrúgása után Anthony Martial fejelt kapu mellé, majd két perccel késõbb Memphis Depay, Ashley Young és Schweinsteiger lövését is blokkolta a hazai védelem.

 

A 41. percben ez a védelem már nem tudott mit tenni, Blind nagyszerû labdával ugratta ki Depay-t, aki egy csellel megetette Arias-t és Brumát is, majd Zoet kapujába lõtt, 0-1!

 

 

Hamar lehetett volna 0-2 is, Guardado eladott labdája után Mata iramodott meg, majd passzolt a mellette felfutó Depay-hoz, aki lõtt, a labda azonban elsuhant a hosszú kapufa mellett.

 

A rendes játékidõ utolsó percében Chris Smalling kirándult az ellenfél térfelének közepére, és ha már ott volt, leszerelte ellenfelét, megiramodott a kapu irányába, még egy cselt is bevállalt, majd ballal lõtt, a kapus pedig hatalmasat védett.

 

Nyolc perc hosszabbítás következett, ami a PSV-nek jött jobban, hiszen elsõ szögletükbõl kiegyenlítettek, miután Moreno fejese Blind segédletével a kapuban kötött ki. Sajnos a mai napon gyengén teljesítõ Matteo Darmian nagyon lemaradt emberérõl.

 

A félidõ végén még két vendég lehetõséget jegyezhettünk fel, és bár mindkettõ lövéssel fejezõdött be, a háló nem rezgett meg újra.

 

Így 1-1-es döntetlennel vonulhattak a játékosok az öltözõbe.

 

A második játékrészre feltüzeltebben futott ki a United és Martial átadása után Depay elõtt adódott lövõhelyzet, ám Zoet kapus hárítani tudott.

 

Hiába a mezõnyfölény, a PSV szerzett vezetést az 57. percben. Darmian borzasztó passzát követõen.

 

Guardado lõtte vissza az olasz védõ mögé, ahol Lestienne iramodott meg, beadására tökéletesen érkezett Narsingh és bólintott a kapuba, 2-1, fordított a holland csapat.

 

A bekapott gól nagyon megfogta a manchesterieket, akik a kapu elõtt nagyon bizonytalannak bizonyultak.

 

A 64. percben Darmian ismét nem volt a helyzet magaslatán, Brenet ment át rajta könnyedén, lövését azonban fogta De Gea.

 

Csak szenvedett a United, Marouane Fellaini beállítása sem hozott pozitívumot. A PSV pedig berendezkedett a kontrákra, amikbõl akadt is néhány számára.

 

A 83. percben közel járt az Eindhoven az újabb gólhoz, elõbb Lestienn lõtt, amit De Gea fogni tudott, majd Hendrix adott zseniális labdát De Jongnak, aki hatalmas gólt akart lõni, ám a lelátóra bombázott.

 

Eljött az ívelgetõs idõszak is, ami csak arra volt jó, hogy a hazaiak még könnyebben tudtak kontrázni, de újabb gólt nem sikerült szerezniük.

 

Meddõ mezõnyfölényért nem jár pont, ha egy csapat ennyire képtelen komoly nyomást gyakorolni ellenfelére. A United ma nem tudott extrát mutatni, a PSV talán jobban akarta a gyõzelmet, amit végül meg is szerzett.

 

 

Bajnokok Ligája csoportkör
PSV Eindhoven 2-1 Manchester United
Philips Stadion

 

PSV: Zoet; Arias, Bruma, Moreno, Brenet; Hendrix, Propper; Guardado(Schaars 72.), Narsingh, De Jong, Lestienne(Locadia 86.)
Nem használt cserék: Pasveer, Pereiro, Poulsen, Vloet, De Wijs

 

United: De Gea; Darmian, Smalling, Blind, Shaw(Rojo 24.); Schweinsteiger, Herrera(Fellaini 76.); Young(Valencia 86.), Mata, Memphis; Martial
Nem használt cserék: Romero, McNair, Carrick, Schneiderlin

 

Gólszerzõ: Moreno 45', Narsingh 57' illetve Depay 41'

 

Sárga lap: Arias, Moreno, Bruma, illetve Smalling

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!