Shaw-ra 6-9 hónapos kihagyás várhat

Luke Shaw akár 6-9 hónapra az oldalvonalon túlra kerülhet, állítja egy specialista, aki diagnosztizálta a Manchester United védõjének kedden elszenvedett lábtörését.


Shaw szinte azonnal mûtéti beavatkozáson esett át a jobb lábában keletkezett kettõs törtést követõen, amelyet a mexikói Hector Moreno durva becsúszása eredményezett a Manchester United 2-1-re elveszített PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája mérkõzésén.

 

Azonban az okleveles fizioterapeuta, Prof. Graham Taylor a Sky Sports News HQ-nak elmondta, lehet, hogy a sérülés nem annyira súlyos, mint azt elsõre gondolnák.

 

"Minden ehhez hasonló sérülés nagyon súlyosnak hangzik, ahogyan bármilyen csonttörés is rosszabbul hangzik mindig, mint amilyen valójában" - kezdte.

 

"A teljes felépülés ideje nagyban múlik azon, hogy milyen volt az azonnali ellátás."

 

"Luke szinte azonnal remek ellátásban és bánásmódban részesült, így a hosszabb távú kihatása valószínûleg sokkal kevésbé lesz súlyos ennek a sérülésnek, mint azt emberek jelenleg gondolnák."

 

Smith magyarázata szerint Shaw "kettõs lábtörése" azt jelenti, hogy eltörét a lábában található mindkét fõ csont - a sípcsont és a szárkapocscsont - amelyek egymás mellett futnak a vádlinál és a lábszárnál.

 

A sípcsont (Tibia) és a szárkapocscsont (Fibula) elhelyezkedése a lábban

 

"Egy kettõs csonttörés egy alsó végtagnál néha rosszabbul hangzik, mert ha az egyik törik, arra természetébõl adódóan a másik is reagál" - tette hozzá.

 

"Reálisan hat-kilenc hónapra tehetõ az az idõ, amíg [Shaw] nem lesz bevethetõ."

 

Ez az idõsáv egy olyan lehetõséget biztosít Shaw felépülésére, hogy még a bajnoki szezon végére visszatérhessen a pályára - így pedig a 2016-os, franciaországi Európa-bajnokság, amely június 10-én veszi majd kezdetét, is elérhetõ közelségben lehet még számára.

 

Arra lehet számítani, hogy a 20 éves játékos mûtétjét követõen Eindhovenben, a Szent Anna Kórházban marad rehabilitációjának korai szakaszában.

 

"Hattól-kilenc hónapig tarthat valószínûleg optimálisan a felépülése. Nagyon sok fog múlni azon, hogy most milyen munkát végeznek, ugyanis egy jó rehabilitáció a sérülés pillanatától kezdõdik."

 

"Úgyhogy most minél jobb erõnléti állapotban tartják Shawt, rehabilitációjának korai szakaszában, annál nagyobb esélyük lesz arra, hogy minél korábban visszakaphassák."

 

"A csontok összeforrnak, de ez idõbe telik. Amint a csontjai végigmennek a gyógyulás fázisán, az erõnléte is sokkal jobb lesz."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!