Van Nistelrooy: Martialt a csatársorba

Ruud van Nistelrooy szerint a nyári szerzeménynek, Anthony Martialnak kellene a csatársorban szerepelnie ebben a szezonban Wayne Rooney helyett.


Martial álombemutatkozást produkált a múlt héten, amikor a kispadról beállva gólt szerzett a Liverpool 3-1-es legyõzése alkalmával az Old Traffordon.

 

Rooney sérülése, illetve Marouane Fellaini betegsége okán a 19 éves francia támadó máris a kezdõcsapatban találta magát a hétközi, PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen, ahol csapata 2-1-es vereséget szenvedett.

 

Úgy tûnik, hogy Rooney vasárnap, a Southampton elleni idegenbeli mérkõzésre már visszatérhet, de az Old Trafford egykori kedvence, Ruud van Nistelrooy szerint nem szabadna, hogy mindezt csatár szerepkörben tegye meg.

 

Az egykor kiváló holland gólvágó, aki öt éves manchesteri tartózkodása során 150 gólt szerzett vörös mezben, úgy véli, ezt a szerepkört inkább Martialnak kellene betöltenie, míg Rooney a 10-es szerepkörében szerepelhetne.

 

"Ha Martial folytatnia tudja mindazt, amit a Liverpool ellen láthattunk tõle, akkor õ jelentheti a megváltást posztján" - kezdte Van Nistelrooy.

 

 

"Másik oldalról viszont, reális, hogy ezt várjuk el tõle? A United szempontjából remélhetõleg õ lesz az, aki sok mindenre képes lehet. Ízig-vérig csatár, a Unitednek pedig pontosan erre van szüksége."

 

"Eddig Wayne Rooney játszott ebben a pozícióban, de nem hiszem, hogy pontosan ez lenne az õ igazi szerepköre."

 

"Természetesen képes betölteni ezt a pozíciót, és gólokat is szerezni, de jó kombináció lenne, ha Martial játszana legelöl, Rooney pedig közvetlenül mögötte. Ez egy nagyon jó támadópáros lenne."

 

Ahogyan a legtöbben Franciaországon kívül, Van Nistelrooy se tudott semmit Martialról, amíg a United nyélbe nem ütötte a bizonyos feltételek teljesülése esetén akár 58 millió fontig is emelkedõ vételárú ügyletet a Monacoval a tinédzserkorú játékos megszerzéséért.

 

Ruud azonban lenyûgözéssel beszélt az ifjú támadó sebességérõl, és góléhségérõl, bár tartja, hogy még így is foghíjas a Vörös Ördögök támadógépezete.

 

"Négy sorozatban a nagyobb csapatok általában dupla ekkora versenyhezetet teremtenek a csatársorban, azonban a Unitednél ez nincs meg, ez pedig elég nagy kérdõjelet eredményez erre a szezonra õket illetõen" - tette hozzá a 39 éves korábbi kiválóság.

 

"Nem tudtam semmit Anthonyról, de õ egyike lehet azon sikereknek, amire nem számítottak az emberek. Idõre van szüksége, de az már most látszik, milyen képességekkel van megáldva."

 

Egyáltalán nem mondható, hogy a United termelte volna a gólokat a Liverpool legyõzéséig,  Van Nistelrooy pedig kiemelte, hogy Van Gaal legénysége hiába jut el helyzetekig, nem élnek velük.

 

"Nem hiszem, hogy mindez frusztráló lenne ebben a Unitedben. Mindig megvannak a lehetõségeik."

 

 

A Manchester United jelenlegi menedzsere számos honfitársával összerúgta a port karriere során, Ruud van Nistelrooy azonban nem tartozik ezen játékosok közé.

 

A United és a PSV egykori csatára pedig nem is nagyon kívánta kritizálni Van Gaalt.

 

"Tudom, hogy mi az, amit Van Gaal keres. Érzem, hogy hamarosan megtalálja."

 

"Elõször is szeretne védekezésben irányítani, és onnan felépíteni a csapat játékát, és szerintem az egész szezon során ezt fogjuk játni majd tõlük. Szerintem ki fogják építeni az alapot, és ezt követõen a szezon elõrehaladtával egyre jobban és jobban fognak majd játszani."

 

"Rajongójra vagyok ennek a rendszernek. Ezt már négy-öt klubbal véghez vitte. Mindig ezt csinálja."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!