Rekordnyereséget vár a United a következõ évre

A Manchester United kiadta a június 30-án zárult elõzõ üzleti év beszámolóját, amelyben a tárgyévi visszaesések jelentése mellett a jövõbeli pozitívumokra hívták fel a figyelmet.


A Vörös Ördögök bevételei és profitja közel tíz százalékos csökkenést mutatnak az elõzõ üzleti évhez képest, köszönhetõen az elmaradt Bajnokok Ligájából befolyó pénzeknek. Emellett a klub forgalma is 8.8 százalékos esésen ment keresztül, és tavalyhoz képest 433.3 millió fontról 395.2 millió fontra csökkent.

 

Az alapul szolgáló, adózás elõtti nyereség 130.1 millió fontról 119.9 millió fontra zsugorodott.

 

Azonban a klub számításai szerint ez a kilengés csak eseti volt, és újra felfelé ívelõ utat fognak bejárni, amely részeként a jelenlegi pénzügyi évben 510 millió fontos bevételre tehetnek szert, köszönhetõen a növekvõ szponzori megállapodásokból és tv-közvetítésekbõl származó pénzeknek, illetve hogy ismételten képviseltetik magukat a legrangosabb európai kupasorozatban.

 

Ha elõrejelzéseik valóra válnak, úgy a Manchester United megelõzve a Real Madridot Európa legnagyobb bevételét elérõ klubja lehet.

 

"Ahogy az új szezon elébe tekintünk, lelkesedéssel tölt el bennünket erõs pozíciónk, mind a pályán, és azon kívül is" - kommentálta a klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward.

 

 

"Az elmúlt hetekben tovább erõsítettük keretünket tapasztalt és fiatal játékosok elegyével, kvalifikáltuk magunkat a Bajnokok Ligája csoportkörébe, és megkezdhettük lenyûgözõ együttmûködésünket az adidasszal."

 

"2016-ra elõvetített bevételi mérlegünk és adózás elõtti eredményünk csak még jobban megerõsítheti üzleti erõsségünket, folyamatos fejlõdésünkben pedig töretlen a bizalmunk."

 

A vizsgált évben a klub összadóssága 275.4 millió fontról 255.2 millió fontra csökkent.

 

Bevételi oldalon az egyetlen felhajtó erõt a kereskedelmi bevételek jelentették, amely mértéke 189.3 millió fontról 196.9 millió fontra nõtt.

 

A televíziós közvetítésekbõl származó bevételek majdnem ötödével csökkentek, 135.8 millió fontról 107.7 millió fontra.

 

A mérkõzésnapi bevételek 16.2 százalékos eséssel 108.1 millió fontról 90.6 millió fontra olvadtak.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!