Southampton 2-3 Manchester United

Anthony Martial két góljával és Juan Mata találatával a Vörös Ördögök fontos gyõzelmet arattak Southamptonban.


Louis van Gaal a kezdõcsapatba tette Anthony Martialt, aki mögé ezúttal Wayne Rooney került. A védelemben Luke Shaw helyett Marcos Rojo szerepelt, így szerencsére a Chris Smalling - Daley Blind kettõst nem bontotta meg a hátsó négyes közepén.

 

Langyos tíz percnyi labdázgatás után a hazaiak kapcsoltak magasabb fokozatra, Pellé nagyszerûen ment el Blind mellett, beadása után Tadic azonban a kapu mellé tüzelt.

 

Két perccel késõbb az amúgy nagyon gyengén teljesítõ Rojo mentett nagyot a kapu elõtt.

 

Látszott, hogy a Soton ekkor a United fölé nõtt, meg is lett az eredménye, hiszen a 13. percben Rooney borzalmas elõrelõtt labdájából épített támadást Fonte, aki fellépett a félpályáig, onnan Manéhoz passzolt, majd Ward-Prowse-hoz került a játékszer. A fiatal középpályás remek beadását Mané lõtte meg, David de Gea nagyot védett, de a kipattanóra Pellé érkezett, megelõzve Smallingot és közelrõl betalált, 1-0.

 

A 16. percben Smalling labdaeladása után Pellé lõtt kapufát 17 méterrõl, majd Ward-Prowse tüzelt, de De Gea hárított. 

 

A másik kapu elõtt csak Depay-nak és Martialnak volt 1-1 kisebb lehetõsége, azonban a United játéka ismét nagyon statikusra sikeredett, elöl alig volt mozgás.

 

A 26. percben megköszönhették a Vörös Ördögök, hogy Clattenburg nem ítélt büntetõt, amikor Ward-Prowse elesett a büntetõterületen belül, miután Rojo belerúgott.

 

A félidõ második felére kezdett magára találni a manchesteri alakulat, egyre többet passzolgatott a hazai térfélen, bár a játék sebességével továbbra is problémák adódtak.

 

A 35. percben szinte a semmibõl egyenlített a United. Morgan Schneiderlin fejese után Mata elé került a labda, akit Yoshida szerelt a tizenhatoson belül, a labda azonban épp Martial elé került, aki zseniális cselt mutatott be, ezzel két védõt is megbolondított, utána pedig higgadtan lõtt Stekelenburg hálójába, 1-1!

 

A gól után a manchesteriek sokkal nagyobb önbizalommal játszottak, mint elõtte és volt, amikor sikerült a kapujuk elé szorítaniuk a hazaiakat.

 

A félidõ végén sorozatos szögletekbõl próbált veszélyeztetni Van Gaal csapata, egyik alkalommal Depay jól találta meg az okosan az alapvonal felé mozgó Matát, aki középre lõtt, Schneiderlin lövésébe azonban beleért egy védõ, így elmaradt az újabb vendég gól.

 

Az elsõ 45 perc során a Soton több veszélyes helyzetet alakított ki, de Martial villanása elég volt az egyenlítéshez.

 

A szünetben cserélt LvG, Darmian helyett Antonio Valencia folytatta jobb bekk poszton. Talán nem véletlen, mert az olasz nem igazán tudta tartani Tadic-ot.

 

Jól indult ez a játékrész a vendégeknek, Yoshida ugyanis egy pocsék hazaadással helyzetbe hozta Martialt, aki 15 méterrõl a kapu bal alsó sarkába lõtt, ezzel megfordította az állást és már az MU vezetett.

 

 

Nem sokkal késõbb jöhetett volna a hazaiak válasza, egy szöglet után Fonte fejelt a rövid saroknál, De Gea azonban reflexbõl elképesztõen nagyot védett.

 

A Soton pontatlanabbul játszott, mint az elsõ játékrészben és miután Rooney sokat javult a szünet óta, a United gyorsabb focit mutatott be, ennek pedig meg is lett az eredménye.

 

A csereként beállt Bastian Schweinsteiger ugratta ki Depay-t, aki egy csel után a rövid kapufát találta el, a kipattanó szerencsére csapattárshoz került, személy szerint Matához, aki 15 méterrõl nem hibázott, 1-3!

 

 

A 74. percben Mata-Martial csodás passzjáték után Van Dijk rántotta le a francia csatárt, jó helyrõl járt szabadrúgás, Mata azonban a sorfalba lõtte a labdát.

 

Egy perccel késõbb Mané hullott a gyepre, de Clattenburg továbbot intett jogosan, hiszen a Southampton játékosát senki nem vágta fel.

 

Alig több, mint tíz perccel a rendes játékidõ vége elõtt Depay szabadrúgása szállt el a hazai kapu fölött.

 

Szinte már úgy tûnt, a manchesteriek behúzzák a találkozót, ám a 85. percben egy jobboldali beadást nagyon benézett McNair és Smalling, Pellé pedig köszönte szépen, hat méterrõl kapuba fejelt, 2-3. Izgalmas végjátékra számíthattunk.

 

Pellé újabb fejeshez jutott, ezúttal azonban nem talált kaput.

 

A 90. percben McNair tört elõre, végigrohant a pályán és kihrcolt egy szögletet, amibõl azonban semmi nem lett.

 

Már az öt percnyi hosszabbításban jártunk, amikor Tadic próbálkozott fejjel - végül vállal sikerült - de nem talált kaput.

 

Wanyama cselére két ember is elszállt, a középpályás ballal lõtt 23 méterrõl, De Gea óriásit védett. A kapus a szöglet után is hárított egyet, ezekben a percekben sokat köszönhettek a társak neki.

 

Bár a vége nagyon meleg volt, a Unitednek sikerült megszereznie a három pontot, ráadásul úgy, hogy nem is játszott igazán jól.

 


Premier League, 6.forduló
Southampton 2-3 Manchester United
St. Mary's Stadium, 31588 nézõ

 

Vezette: Mark Clattenburg

 

Southampton: Stekelenburg, Fonte, Yoshida, Van Dijk, Targett(Martina), Wanyama, Tadic, Oriol Romeu(S.Davis 56.), Ward-Prowse(Long 76.), Mane, Pelle
Nem használt cserék: K. Davis, Cedric, Rodriguez, Juanmi

 

United: De Gea, Darmian(Valencia 46.), Smalling, Rojo(McNair 69.), Blind, Carrick(Schweinsteiger 60.), Schneiderlin, Mata, Memphis, Rooney, Martial
Nem használt cserék: Romero, McNair, Herrera, Young, Fellaini

 

Gólszerzõ: Pellé 13', 85' illetve Martial 35', 50', Mata 68'

 

Sárga lap: Van Dijk, Fonte 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!